Konačno realno: Izmjerili preko 15 tisuća penisa i utvrdili prosječnu duljinu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Konačno, stigla je studija koja će odagnati muke mnogim muškarcima i otkloniti dugogodišnje zablude o prosječnoj veličini penisa.

Prema novom istraživanju prosječna duljina penisa u erekciji je 13 centimetara, a ova studija smatra se najpouzdanijom do sad jer su mjere uzimali trenirani zdravstveni radnici.

Naime, istraživači iz Velike Britanije prikupili su podatke iz cijelog svijeta iz 20 različitih studija. Uzete su mjere 15,521 muškarca, a mjerenje je uključivalo opseg (opseg u korijenu ili u sredini) i dužinu (od stidne kosti do vrha glavića). Prosječnu duljinu penisa nevjerojatno je teško odrediti, vjerojatno najviše zato što se do sada oslanjala na samoprijavu, što nije realno. Mjerenje u ovoj studiji radilo se po standardiziranom postupku kako bi bilo što točnije i realnije, a mnogi muškarci će odahnuti kada čuju rezultate.

Studija je pokazala kako nema korelacije između veličine dlanova i stopala i veličine penisa.

Utvrđeno je kako je prosječna duljina opuštenog penisa 9,16 centimetara, a prosječna duljina uspravnog penisa iznosi 13,12 centimetara. Mjereći opseg, znanstvenici su utvrdili da je prosječni obujam opuštenog penisa 9,31 centimetar, a 11,66 centimetara opseg uspravnog. Također, utvrdili su da su krajnosti obje strane spektra vrlo rijetke. Svega pet od 100 muškaraca ima uspravni penis dulji od 16 centimetara.

Znanstvenici su utvrdili kako nema povezanosti između veličine stopala i dlanova s veličinom penisa pa žene mogu prestati ocjenjivati muškarce po veličini cipela i ruku. Također, veličina penisa nema veze s težinom ili veličinom testisa. Iako nisu utvrdili razlike između veličine penisa i rase, napomenuli su kako je studija rađena većinski na bijelcima, prenosi IFL Science.

Stoga dragi muškarci, nemojte biti previše zabrinuti i strogi prema sebi jer ono što vidite u časopisima i na televiziji nije realan prikaz penisa no ako niste sigurni provjerite još jednom jeste li dobro mjerili.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI