Konačno riješen velik problem: U mjesto uskoro dolazi liječnik!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani općine Sveti Đurđ uskoro bi mogli dobiti liječnika ili liječnicu u svoju mjesnu ambulantu. Naime, otkako je liječnica koja je ordinirala u Svetom Đurđu otišla u mirovinu, mještani općine pokraj Ludbrega nemaju svog liječnika.

To je najveći problem za starije mještane koje se teže kreću, a nemaju kako doći do liječnika u susjednom selu ili u Ludbregu, kamo je išla većina mještana nakon zatvaranja ordinacije. Problem je u tome što se većina mještana upisala u ordinaciju drugih liječnika te sad ne postoji dovoljan broj zainteresiranih da bi se natrag upisali kod liječnika u Sveti Đurđ.

Ipak, petstotinjak mještana izrazilo je želju da k liječniku odlaze u svoje mjesto. Budući da je potrebno barem 1280 pacijenata kako bi se stvorili uvjeti da se ordinacija financira iz HZZO-a, intervenirala je Općina te se dogovorila s Domom zdravlja Varaždinske županije.

– Općina će mjesečno izdvojiti 10.000 kuna za troškove ordinacija, i tako sve do ispunjavanja uvjeta tj. postizanja određenog broja pacijenata. Učinili smo to da osiguramo što bolje uvjete života u našoj sredini – rekao je Josip Jany.

– Također, u istoj zgradi namješten je i stan. U slučaju da se na natječaj javi liječnika ili liječnica iz udaljenog mjesta, mi za njih imao spreman stan u kojem mogu živjeti. Koliko znam, ima nekoliko kandidata koji su zainteresirani da dođu u Sveti Đurđ, tako da bismo uskoro mogli imati liječnika.

Uskoro s radom kreće vrtić

Od 1. studenoga u Svetom Đurđu trebao bi početi s radom i dječji vrtić. Općina je provela upitnik o zainteresiranosti te se za upis u vrtić javilo 40 predškolaraca i 60 vrtićaraca. Odabrana je ravnateljica vrtića Tihana Ledunko, a u tijeku je javni natječaj za osam odgojiteljica. Roditelji će plaćati 600 kuna, a ostale troškove do ekonomske cijene pokrivat će Općina.

– Kod ovog projekta nije važna ekonomska isplativost te će Općina pokriti troškove koji će nastati kao razlika kod cijene koje plaćaju roditelji – naveo je Josip Jany.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI