KONAČNO SE SMILOVALI Djeca iz udaljenih sela od ovog tjedna imaju školski autobusni prijevoz

'Jako smo zahvalni Malom Podravskom što nam je pomogao jer je ovo nešto što smo pokušali riješiti godinama i nikako nismo mogli doći do pravih osoba', zahvalan je Stjepan Krnjak


Autor: podravski.hr — 22.02.2013. / 16:03 Aktualno

KOPRIVNICA, SOKOLOVAC – Učenici područne škole u Maloj Mučnoj kod Sokolovca konačno su dobili autobusni školski prijevoz. Nakon godina uvjeravanja roditelja, mjerodavni su im se smilovali tek nakon što je Mali Podravski objavio priču o tome kako su roditelji djecu iz okolnih sela do škole morali voziti u starom kombiju, poput vreća krumpira.
Od ovog tjedna u cijelu je priču uskočio Čazmatrans koji je počeo voziti učenike. Gotovo je s improviziranim prijevozom, opasnim za djecu.
– Jako smo zahvalni Malom Podravskom što nam je pomogao jer je ovo nešto što smo pokušali riješiti godinama i nikako nismo mogli doći do pravih osoba – zahvalan je Stjepan Krnjak.
Nastavu u Maloj Mučnoj polazi 11 mališana iz Brđana Sokolovačkih, Male Mučne te Gornjeg i Donjeg Maslarca, a njihovi roditelji čak su pisali i peticiju početkom tekuće školske godine za uvođenje autobusne linije, no bez rezultata.
Saša Korkut, ravnatelj OŠ Sokolovac bio je svjestan problema roditelja u spomenutoj školi i pokušavao je utjecati na prijevoznika, no ipak je sve išlo presporo.
Izvještava: GORAN OBRAN
Na fotografiji: Kombi kojim je 11 djece svakodnevno prevoženo do škole