Konferencija: Križevci i Novska povezani su još od Domovinskog rata

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn prošli je tjedan bio dio konferencije  „Nove prilike za umrežavanje gradova prijatelja 2021.-2027.“ koju su organizirali grad prijatelj Novska i Razvojna agencija Grada Novske NORA.
Na konferenciji su predstavljeni primjeri dobre prakse iz Križevaca, ali i ostalih gradova prijatelja. Prezentaciju o Križevačkim sunčanim krovovima i aktivnostima grada na postizanju energetski učinkovitog grada do 2030. predstavila je savjetnica za gradnju i prostorno uređenje Petra Orehovački.

O planovima grada, ali i ekoprojektima i aktivnostima, na panel raspravi na temu „Gradovi prijatelji – partneri ili konkurencija“ govorio je gradonačelnik Mario Rajn posebno napomenuvši kako su Križevci rijedak grad u Hrvatskoj koji svojim građanima sufinancira postavljanje fotonaponskih panela na krovove kuća.

Grad Križevci i Grad Novska povezani su događajima iz Domovinskog rata kada su križevački branitelji dali veliki obol na Zapadno-slavonskom ratištu, a brojni branitelji i dalje njeguju prijateljstva stečena upravo tijekom Domovinskog rata.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI