KONOBARICA IH OTROVALA Umjesto vina, mladima natočila deterdžent pa svi završili u bolnici!

'Konobarica radi tek 15 dana i kako se još nije potpuno uhodala, dogodila se pogreška', brani se vlasnica lokala u kojem se dogodilo trovanje gostiju


Autor: podravski.hr — 20.05.2013. / 13:23 Aktualno

ĐURĐEVAC – Borna (23) i Barbara (18) Žon te Katarina Tuba (18) cijeli će život pamtiti odlazak na piće u Gradsku kavanu u Đurđevcu. Nakon jedne runde
‘lovranskog’, mješavine bijelog vina i cole, završili su u – bolnici!
Umjesto bijelog vina, naime, konobarica im je u taj neobični gemišt zabunom natočila koncentrat za pranje suđa u perilici zbog čega su zaradili opekline jezika, ždrijela i jednjaka. Već nakon prvih gutljaja, mlada je ekipa osjetila peckanje u ustima.
– Prvo smo pitali konobaricu što nam je stavila u piće, a ona se čudila našem pitanju i čak nam se bezobrazno obratila. Nije nam vjerovala da nas peče jezik i ždrijelo, a nakon što je peckanje postalo sve jače otišli smo na Hitnu pomoć. Liječniku nismo znali reći što smo popili pa smo u bolnici morali obaviti gastroskopski pregled da se utvrde točne ozljede i potrebna terapija – ispričao nam je Borna Žon te dodao kako su ogorčeni na konobaricu jer im nije htjela reći što je zapravo završilo u njihovom piću.
– Umjesto da nam se ispričala i priznala što nam je pogreškom natočila u piće, konobarica je bila bezobrazna i zbog toga ćemo tužiti i nju i Gradsku kavanu. Nedopustivo je da koncentrat stoji gdje i pića te da se takva pogreška dogodi. Od petka navečer smo u bolnici i još osjećamo posljedice – kaže Borna Žon.
Željka Burulic, vlasnica đurđevačke Gradske kavane, spremna je snositi posljedice.
– Kanistri od vina i koncentrata su skoro isti, kao i boja tekućina, pa je zbog gužvi koja je bila u lokalu konobarica zabunom uzela krivi kanistar. Ona radi tek 15 dana i kako se još nije potpuno uhodala, dogodila se pogreška. Policija je obavila očevid i odmah smo pokazali koja je tekućina završila u piću. Konobarica se SMS-om ispričala gostima, a ja sam nazvala Borninu majku koja me prilikom isprike izvrijeđala. Ne bježimo od odgovornosti – rekla je Željka Burulic.
Izvještava: DINKO BOROZAN / Fotografija: NIKOLA WOLF