Konstituirano novo gradsko vijeće u Ludbregu, prihvaćene sve odluke na sjednici

Danas je s početkom u 17 sati održana konstituirajuća i 2. sjednica gradskog vijeća grada Ludbrega. Na sjednici su potvrđeni novi vijećnici kojih se pojavilo 12 od ukupno 13, a sastav se nešto promijenio s obzirom na rezultate izbora jer su neki izabrani vijećnici svoj mandat stavili na mirovanje dok gradonačelnik Dubravko Bilić svoj mandat mora staviti na mirovanje zbog zakonskih mjera. Tako će umjesto njega vijećnica biti Ivana Škorjanec, a na mirovanje su mandat stavili i Renata Potočnik koju će zamijeniti Marija Schubert, Božica Makar koju će mijenjati Zlatko Sova, Krešimir Šalig kojeg će mijenjati Kristina Mirčetić Šalig i Sandra Dijanošić Skupnjak umjesto koje će u vijeću biti Jasminka Topolko. Uz njih vijećnici će biti i Tihomir Horvat, Anica Happ, Darko Jagić, Maca Jančić Gordana Loparić, Krešimir Horvat, Igor Franolić (nezavisni) i Goran Križanić (HDZ, HSU).

Većinu će činiti sedam kandidata s Bilićeve liste plus SDP-ova Kristina Mirčetić Petrin. Za predsjednika vijeća izabran je Darko Jagić, prvu potpredsjednicu Kristina Mirčetić Petrin, a drugog potpredsjednika Krešimir Horvat. U konstituirajućem dijelu sve su odluke donesene jednoglasno.

Nakon konstituirajućeg dijela održana je i sjednica gradskog vijeća na kojem je sudjelovalo 11 vijećnika, a jednoglasno je potvrđen prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Ludbrega za 2020. godinu kao i odobrenje u korist društva ‘Sunce moje malo’ kojim će se izdati suglasnost za upis prava zaloga odnosno hipoteke u kako bi ta tvrtka mogla dobiti kredit i krenuti u izgradnju novog vrtića koji bi trebao biti gotov do 24. prosinca ove godine. Jednoglasno je potvrđena i kupnja nekretnina kod starog mlina za 1,6 milijuna kuna gdje je gradonačelnik najavio izgradnju nove gradske knjižnice. Vijećnici Krešimir Horvat i Zlatko Sova napomenuli su kako bi bilo poželjno kupiti i ostale nekretnine starog mlina kako bi se taj prostor potpuno preuredio što je gradonačelnik Bilić prihvatio pa se to može očekivati u narednom razdoblju.

Na kraju su prihvaćeni i financijski izvještaji o radu i financijama gradske knjižnice, centra za kulturu i informiranje, dječjeg vrtića ‘Radost’, vatrogasne i turističke zajednice, zajednice športskih udruga i gradskog društva Crvenog križa. Kritike je dobio financijski izvještaj o radu zajednica športskih udruga, ponajviše zbog šturog izvještaja o dodjeli financijskog sredstva te je naglašeno da bi raspodjela sredstava trebala biti drugačija, odnosno da bi neki manji sportovi trebali dobiti više sredstava kao i klubovi koji rade s djecom te je njihov izvještaj na kraju prihvaćen s 9 glasova za i 2 protiv, dok su svi ostali prihvaćeni jednoglasno s 11 glasova.

Jednoglasno je prihvaćeno i davanje suglasnosti za provedbu ulaganja u projekt dogradnje i rekonstrukcije gradskog vrtića ‘Radost’, kao i za projekt rekonstrukcije društvenog doma u Selniku.

FOTO: Dražen Vađunec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI