KONTRAUDAR Gradonačelnik pozvao Lackovića, Hrga i Felaka da ne podrže državni proračun ako u njemu ne bude brze ceste do Koprivnice


Autor: podravski.hr — 09.10.2018. / 17:19 Aktualno

Gradonačelnik Mišel Jakšić s dogradonačelnicom Ksenijom Ostriž

Na početku današnje sjednice Gradskog vijeća koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić (SDP) najavio je da će zatražiti tematsku sjednicu vijeća o svim strateškim projektima koji se tiču Koprivnice, pobrojavši brzu cestu, podravsku magistralu, gradnju škola po sistemu javno-privatnog partnerstva, centar za otpad Piškornica, drugi kolosijek pruge od Dugog Sela do Koprivnice te gradnju nove bolničke pedijatrije.
Kazao je kako će na sjednicu pozvati sve saborske zastupnike iz II. izborne jedinice, resorne ministre te župana i dožupane.
– To su prevažne teme za sitna prepucavanja. Došlo je vrijeme da se kao gradska uprava odredimo prema tim temama i da zatražimo od naših saborskih zastupnika pomoć u realizaciji tih projekata. Dosta nam je da nas neki od njih napadaju da ne radimo, a kada dođe na red rasprava u Saboru o tim temama, oni podignu ruke za dokumente u kojima nema Koprivnice i Podravine – rekao je Jakšić otkrivši kamo vjetar puše.
Čini se da je koprivnički gradonačelnik tako odgovorio na nedavnu prozivku Bandićeva saborskog zastupnika Željka Lackovića na temu navodne inertnosti lokalne uprave u vezi s projektom brze ceste iz Zagreba do Koprivnice.
Jakšić je također predložio dopunu dnevnog reda današnje sjednice vijeća zaključkom o brzoj cesti, koji bi se poslao resornom ministartsvu. U njemu se ministarstvo pita hoće li u državnome proračunu za 2019. godinu biti novca za brzu cestu te se u slučaju da taj novac nije predviđen poziva saborske zastupnike iz Koprivničko-križevačke županije (Lacković iz kluba Milana Bandića, Damir Felak iz HDZ-a, Branko Hrg iz HDS-a i Mladen Mađer iz HSS-a) neka amandmanima na proračun izbore financijsku podršku za brzu cestu. (hš)
FOTO: ARHIVA