POVRATAK OTPISANOG Kontroverzni poduzetnik vratio se u HDZ: “Nemam osobnih političkih ambicija, želim pomoći ovom društvu”

Na svoje članstvo ne gledam na način da se kroz njega ostvarim, niti nešto dobijem. Kao što je i pokojni predsjednik Tuđman rekao: 'Ne pitaj se što može Hrvatska učiniti za tebe, nego ti za nju' - kaže nam Zdravko Dimač


Autor: podravski.hr — 31.08.2018. / 9:32 Aktualno

Zdravko Dimač danas je izvršni direktor Podravkine poljoprivrede

Zdravko Dimač, koprivnički poduzetnik i Podravkin izvršni direktor sektora poljoprivrede, opet je član Hrvatske demokratske zajednice. Dimač je, podsjetimo, krajem lipnja 2006. godine isključen iz stranke čiji je jedan od osnivača, i to zbog krimena „nanošenja štete političkim interesima i ugledu stranke“, kako je to tada okarakterizirao šef koprivničkog HDZ-a i potpredsjednik Vlade Damir Polančec.
Povod za isključenje bio je Dimačev napad pivskom bocom na dvojicu gostiju u njegovu diskoklubu Valentino. Dimač, u to vrijeme kontroverzni poduzetnik, bio je i šef Uprave Bilokalnika. Kasnije je zbog tog slučaja pravomoćno oslobođen na Prekršajnom sudu u Koprivnici. No, tadašnjem isključenju sigurno su kumovali i dugotrajni sudski sporovi u slučaju njegova diskobara Valentino koji su na koncu također završili u Dimačevu korist.
Od tog incidenta prošlo je 12 godina, pa je u proljeće ove godine Dimač putem županijskog HDZ-a kojem je na čelu dožupan Darko Sobota inicirao svoje ponovno učlanjenje. Izazvalo je to i određeni raskol unutar koprivničkog ogranka, koji je navodno bio više protiv, i županijskog koji je bio većinom za to da se njegova molba uvaži i pošalje središnjici stranke na razmatranje.
Iz nekoliko stranačkih izvora čuli smo da je središnjica HDZ-a to nedavno i odobrila, a da je on ponovno član stranke koju je krajem 80-ih i osnivao potvrdio je i sam Dimač.
– Da, napokon je gotovo i član sam stranke koju sam i osnivao. Nemam nikakvih političkih ambicija, ne želim biti župan, dožupan ili gradonačelnik, ja sam prije svega gospodarstvenik – rekao je Dimač koji posljednjih mjeseci ima česte ture po Hrvatskoj gdje radi na povezivanju domaćih kooperanata i širenju poljoprivredne proizvodnje za Podravku.
– Na svoje članstvo ne gledam na način da se kroz njega ostvarim, niti nešto dobijem. Kao što je i pokojni predsjednik Tuđman rekao: ‘Ne pitaj se što može Hrvatska učiniti za tebe, nego ti za nju’. Zato, cilj mi je prije svega kao poduzetnik koji i sam ima privatne firme te kao zaposlenik Podravke da napravim nešto za zajednicu. Uostalom, i to je utkano u postulate HDZ-a – kazao je Dimač.
Otkrio nam je kako je u posljednjih godinu dana sa svojim timom okupio čak 1900 domaćih kooperanata, što je dokaz da se može stvarati proizvod s kvalitetnom hrvatskom sirovinom. Za sebe je rekao i da ima sretnu obitelj, da je u 63. godini, pun elana i energije, radi posao koji ga ispunjava i ne misli tako skoro stati jer mu penzija nije ni na kraj pameti. (ib)
FOTO: NIKOLA WOLF