Koprivko je na svim najvažnijim sajmovima knjiga u Europi

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Branimir Dolenec, poznati koprivnički umjetnik i autor serije slikovnica Koprivko, dobio je još jedno vrijedno priznanje za svoj rad. U godini u kojoj Koprivko obilježava desetu obljetnicu, popularne slikovnice dobile su i engleski prijevod te izdanje za europsko tržište. To će, ističe Dolenec, biti još jedna prava promocija Hrvatske.

– Lani sam došao na ideju da se slikovnice prevedu na engleski jezik, a s mojom izložbom u London pojavio se interes izdavačke kuće Europe books za objavom i engleske verzije. Sad se Koprivko na engleskom jeziku predstavlja na svim najvažnijim sajmovima knjiga diljem Europe, što je velik uspjeh – ističe Branimir Dolenec.

Koprivko je, dodaje on, dobio i tri nova izdanja na hrvatskom jeziku pa tako u jubilarnoj godini serija slikovnica ima 15 dijelova. Jubilej Koprivka obilježen je u sklopu Podravskih motiva.

-Priredili smo izložbu svih izdanja slikovnica u Gradskoj knjižnici Fran Galović te dječjih likovnih radova inspiriranih Koprivkom. Uz prigodne promocije i prodaju, organizirali smo i kreativne radionice za djecu pa su tako nastali novi dječji radovi o Koprivku – zaključio je Branimir Dolenec.

Foto: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI