Koprivnica daje 76.000 kuna za starije s manjim mirovinama

Podravski list profile

Grad Koprivnica objavio je poziv pružateljima socijalne usluge pomoći u kući da se jave kako bi organizirali financiranje ove vrste pomoći koju je prethodnih godina pružalo Gradsko društvo Crvenog križa.

– Na sjednici Gradskog vijeća održanoj 17. prosinca 2019. godine donesene su izmjene i dopune Odluke o socijalnoj skrbi te je sukladno izmjenama raspisan Javni poziv, no Grad niz godina (su)financira pravo na pomoć u kući građanima s prebivalištem na području grada kojima je zbog tjelesnog, intelektualnog ili mentalnog oštećenja ili trajnih, odnosno privremenih promjena u zdravstvenom stanju ili starosti potrebna pomoć druge osobe – rekla je Ana Mlinarić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Grad će ove godine za pomoć u kući osigurati 76.000 kuna, a prijaviti se mogu svi pružatelji usluge pomoći u kući koji posjeduju licenciju.

– Usluga pomoći u kući obuhvaćat će obavljanje kućanskih poslova (nabava namirnica, pomoć u pripremanju obroka, pranje suđa, donošenje ogrjeva, nabava lijekova i sl.), održavanje osobne higijene i obavljanje ostalih svakodnevnih potreba – kaže pročelnica Mlinarić.

S druge strane, pravo na podmirenje troškova usluge pomoći u kući u cijelosti mogu ostvariti korisnici koji ispunjavaju uvjete, a čiji mjesečni prihod po članu kućanstva ne prelazi iznos od 2100 kuna. Pravo na pomoć u kući u visini 50 posto troškova mogu ostvariti korisnici čiji mjesečni prihod po članu kućanstva ne prelazi iznos od 3780 kuna. Oni se za ostvarivanje ovog prava od veljače nadalje mogu javiti u gradski Upravni odjel za društvene djelatnosti.

FOTO Ilustracija

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti