Koprivnica daje 76.000 kuna za starije s manjim mirovinama

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Grad Koprivnica objavio je poziv pružateljima socijalne usluge pomoći u kući da se jave kako bi organizirali financiranje ove vrste pomoći koju je prethodnih godina pružalo Gradsko društvo Crvenog križa.

– Na sjednici Gradskog vijeća održanoj 17. prosinca 2019. godine donesene su izmjene i dopune Odluke o socijalnoj skrbi te je sukladno izmjenama raspisan Javni poziv, no Grad niz godina (su)financira pravo na pomoć u kući građanima s prebivalištem na području grada kojima je zbog tjelesnog, intelektualnog ili mentalnog oštećenja ili trajnih, odnosno privremenih promjena u zdravstvenom stanju ili starosti potrebna pomoć druge osobe – rekla je Ana Mlinarić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Grad će ove godine za pomoć u kući osigurati 76.000 kuna, a prijaviti se mogu svi pružatelji usluge pomoći u kući koji posjeduju licenciju.

– Usluga pomoći u kući obuhvaćat će obavljanje kućanskih poslova (nabava namirnica, pomoć u pripremanju obroka, pranje suđa, donošenje ogrjeva, nabava lijekova i sl.), održavanje osobne higijene i obavljanje ostalih svakodnevnih potreba – kaže pročelnica Mlinarić.

S druge strane, pravo na podmirenje troškova usluge pomoći u kući u cijelosti mogu ostvariti korisnici koji ispunjavaju uvjete, a čiji mjesečni prihod po članu kućanstva ne prelazi iznos od 2100 kuna. Pravo na pomoć u kući u visini 50 posto troškova mogu ostvariti korisnici čiji mjesečni prihod po članu kućanstva ne prelazi iznos od 3780 kuna. Oni se za ostvarivanje ovog prava od veljače nadalje mogu javiti u gradski Upravni odjel za društvene djelatnosti.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI