Koprivnica: Djeca koja nisu upisana imat će vrtić u listopadu

Iz gradske su uprave obećali kako će 30-ak djece, uglavnom jasličke dobi, koja su ostala bez smještaja u vrtićima tijekom listopada sigurno naći svoje mjesto u novom objektu. Grad intenzivno traži idealnu lokaciju, neslužbeno, našao ju je na Lenišću u jednom stambeno-poslovnom kompleksu na Trgu Zlate Bartl, no mora se zadovoljiti formalnost javnog poziva za ponude za zakup poslovnog prostora.

– Grad Koprivnica, od trenutka kada su završili upisi u dječje vrtiće na području grada Koprivnice u pedagošku godinu 2021./2022. i saznanja da je oko 50 djece jasličke dobi ostalo bez smještaja u vrtićima (smanjio se broj na 30-ak op,a,), intenzivno je radio na pronalaženju rješenja kako bi svoj neupisanoj djeci osigurao smještaj u vrtiću – naveli su nam iz gradske uprave i potvrdili kako su odmah napravili rebalans proračuna, izdvojili sredstva i potvrdili ga na sjednici Gradskog vijeća u srpnju 2021.

Planirana su dodatna financijska sredstva za zapošljavanje najmanje šest novih odgojiteljica te dva pomoćno-tehnička radnika kao i sredstva za opremanje prostora te didaktiku u novom vrtićkom objektu.

Kako doznajemo, trenutno je u pripremi objava javnog poziva za dostavu ponuda za zakup poslovnog prostora kojim bi se rješavalo pitanje smještaja neupisane djece jasličke dobi. U dječjim vrtićima koji svoju djelatnost obavljaju na području grada Koprivnice ukupno je smješteno 1037 djece u 53 odgojne grupe.

Najviše u gradskom vrtiću Tratinčica i njegovim objektima, 741 dijete u 40 odgojnih grupa. Vrtić Smiješak ima 93 djece u četiri odgojne grupe, a vrtić Igra 144 djece u šest odgojnih grupa. Dječji vrtić Svetog Josipa – Podružnica Koprivnica ima upisano 46 djece u dvije odgojne grupe te dječji vrtić COOR Podravsko sunce 13 djece u jednoj odgojnoj grupi. U Koprivnici su i privatni obrti za čuvanje djece, njih čak 11. U njima je smješteno 119 djece, i to najvećim dijelom djeca jasličke dobi.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI