Koprivnica druga u Hrvatskoj po novcu iz Europe za ruralni razvoj

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnica je drugi grad po uspješnosti u povlačenju novca iz europskih fondova za podizanje konkurentnosti poljoprivrede, šumarstva i prerađivačke industrije, ali i unapređenje životnih i radnih uvjeta, odnosno gradnju infrastrukture poput vrtića, vatrogasnih i društvenih domova u ruralnim područjima, objavila je gradska uprava.

Kroz program za ruralni razvoj za Hrvatsku je u razdoblju od 2014. do 2020. godine osigurano 17 milijarda kuna, a dosad su ugovoreni projekti vrijedni 10,7 milijarda kuna. Najviše dosad „povuklo“ je Mursko Središće, 14,4 milijuna kuna, a na drugome je mjestu Koprivnica s 13,9 milijuna kuna. Slijede Slatina, Nin, Karlovac, Bjelovar i drugi gradovi.

– Ova netipična mjera za financiranje razvoja gradova poslužila nam je kao odličan alat kojim podižemo kvalitetu života u prigradskim naseljima, i to gradnjom novog vrtića i nove spojne ceste Reka – Starigrad – izjavio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Primjerice, novi dječji vrtić u prigradskom naselju Starigrad stajat će 8,4 milijuna kuna, a iz Europe je za njega osigurano 6,4 milijuna kuna.

FOTO: Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI