Koprivnica: Kći nije htjela s njom u Bosnu pa “eksplodirala” u bijesu

Nesvakidašnjim se slučajem bavio Općinski sud nakon što je majka (45) krajem listopada napravila pravi cirkus jednoj udomiteljskoj obitelji u našem kraju. Kako navodi presuda, majka je u poslijepodnevnim satima stigla do udomiteljske obitelji. Došla je po svoju kćer kako bi je povela sa sobom u Bosnu i Hercegovinu, no kći očito nije htjela poći s njom. Majku je to izrazito razljutilo, a ‘nastradala’ je udomiteljica kojoj je majka uputila niz uvreda i pogrdnih riječi.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Vrijeđala udomiteljicu

– Kujo jedna, kurvo, mrcina, kurvo sotonistička, p…a ti materina jehovska – izgovorila je u kratko vrijeme u naletu bijesa neugodna žena. Kada joj je udomiteljica nakon salvi uvreda koje je pretrpjela rekla neka izađe iz dvorišta, bezobrazna ju je žena još jednom uvrijedila vičući joj da je kurva i psujući joj mater.

Napadnuta žena posvjedočila je kako je okrivljena majka nekoliko puta dolazila kod nje po svoju kćer kako bi je odvela u Bosnu i Hercegovinu, no kći to uporno odbija. Tog je dana došla k njoj, histerično vikala na nju i nazivala je otmičarkom te je zatim izvrijeđala.

Njezina svekrva, koja je bila prisutna događaju, na sudu je u svom iskazu potvrdila istu priču s tim da je rekla kako je snaha toj ženi odgovorila kako ona nikakvo dijete nije otela, već da joj se kći nalazi u školi.

– I sama sam tada reagirala te sam joj rekla da mi snahu ne može tako vrijeđati, ona je čak i odbila napustiti dvorište, tako da je moja snaha bila prinuđena pozvati policiju. Ni u jednom trenutku moja je snaha nije napala i udarila – kazala je svekrva napadnute žene na sudu.

Zatočene i trovane!?

Sama napadačica porekla je sve za što je optužena i iznijela svoju intrigantnu stranu priče. Rekla je kako ima dvojno državljanstvo, no kako je je zatražila ispis hrvatskog državljanstva zato što je “Republika Hrvatska prema njoj i kćeri koja je u to vrijeme bila maloljetna vršila razna kaznena djela”. Posljednje od tih kaznenih djela koja majka tvrdi da je pretrpjela od države bilo je da su joj to dijete “oteli, bespravno zatvorili i smjestili u neku udomiteljsku obitelj”. U nastavku svog iskaza, okrivljena je majka kazala kako su nakon dolaska u Hrvatsku kći i ona bile u zatvoru “gdje su trovane”.

– Nakon toga dijete je boravilo u kući čiji sam djelomični suvlasnik, ali u kojoj je živio njezin stric koji ju je maltretirao i zlostavljao izvjesno vrijeme. O tome je upoznat Centar za socijalnu skrb, ali nisu poduzete nikakve radnje da bi se sankcioniralo njeno maltretiranje – kazala je na sudu okrivljena majka i dodala kako ne želi da njezino dijete više bude u toj udomiteljskoj obitelji.

Ima psihičkih problema

– Moja je kći postala punoljetna i želim je voditi sa sobom u Bosnu i Hercegovinu jer ne želim da ona više trpi i pati bez mene kao majke, posebno kad je institucije Republike Hrvatske na razne načine zlostavljaju – dodala je okrivljena žena na sudu. Još jednom je porekla da je vrijeđala udomiteljicu, ali je naglasila kako je ona odbijala suradnju s njom i nije dozvolila da dođe do kćeri. Kazala je suprotno optužnom prijedlogu policije i optužila udomiteljicu da je ona nju vrijeđala i napala je nekim drvenim štapom tako da je zadobila lakše ozljede po bedru noge i ruci.

Dežurni sudac prema liječničkoj dokumentaciji nije mogao utvrditi porijeklo i način ozljeda optužene majke premda je u nalazu liječnika “anamnestički utvrđeno da ima bolnost malog prsta lijeve ruke gdje je pregledom utvrđeno i crvenilo na lijevom bedru”. No, analizirajući sve ponuđene dokaze, sudac majci nije povjerovao i zaključio je kako je majka tako reagirala prema udomiteljici nezadovoljna činjenicom da je došla po kćer koja ne želi poći s njom.

Iz sadržaja njezine obrane u kojoj tvrdi da je Republika Hrvatska njezinu kćer i nju zatvarala i trovala, sudac je zaključio kako majka ima određenih psihičkih problema, no to je nije spasilo prekršajne odgovornosti. Proglašena je krivom i osuđena je plaćanjem 381 kunom novčane kazne. Kako je bila uhićena i zadržana, sud joj je kaznu uvažio kao plaćenom, a ne mora niti platiti troškove prekršajnog postupka.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI