Koprivnica: Krešo nabio velik dug za alimentaciju, čim se vrati iz Njemačke mora u zatvor

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Krešimir presudom Općinskog suda u Koprivnici mora na godinu dana u zatvor zbog povrede dužnosti uzdržavanja. Prevedeno na jezik pravnog laika, nije plaćao uzdržavanje dvoje djece, zbog čega mu je sud opozvao uvjetnu osudu na koju je prethodno bio osuđen.

Odlukom sutkinje koprivničkog suda Lidije Vuljak uvjetna presuda je opozvana te će Krešimir morati iza rešetaka. Krešimir je trenutno nedostupan našem pravosuđu, živi u Njemačkoj, ali na sudu nepoznatoj adresi.

Prema presudi Krešimir je bio dužan u roku od godine dana isplatiti za jedno dijete 32.000, a za drugo 40.000 kuna. Znao je dobro ako ne ispuni obvezu da će mu sud opozvati uvjetnu osudu i da će u zatvor.

Godinu dana od zakazanog uvjeta sud je sazivao ročišta na kojima je cilj bio provjera je li Krešimir isplatio dug, no na ni jednom zakazanom ročištu nije se pojavio. Njegova bivša partnerica i majka djece koju mora uzdržavati na sudu je navela kako je Krešimir u listopadu prošle godine platio 200 eura, a nakon toga nije platio ništa.

Otkako se vodi postupak ukupno je isplatio majci kao zakonskoj zastupnici djece 13.280 kuna, dakle niti blizu nije podmirio dug kojeg je trebao prema presudi. Inače, za jedno dijete Krešimir mora plaćati 600, a za drugo 900 kuna mjesečno, a to ne čini premda je zaposlen te kako je sud zaključio, ima sredstva iz kojih može podmiriti svoju obvezu prema djeci.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI