Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnica među 22 europska grada koji se bore za prestižnu titulu

Od ukupno 82 prijave iz cijele Europe, grad Koprivnica ušao je u uži krug od 22 kandidata u pokušaju osvajanja prve ikad nagrade za europske prijestolnice uključenosti i raznolikosti.

-Veliki broj prijava od jedinica lokalnih samouprava iz cijelog EU-a pristigao je na natječaj za dodjelu nagrade za europske prijestolnice uključenosti i raznolikosti. Koprivnica je bila među onim gradovima koji su dokazali visoku razinu odgovornosti u promicanju i podupiranju uključenosti i raznolikosti u svojim lokalnim zajednicama – navode u Gradu i dodaju kako će 22 kandidata koja su ušla u uži krug proći ocjenjivački sud kako bi osvojila jednu od devet nagrada u tri kategorije: jedinice lokalne samouprave s više od 50.000 stanovnika, jedinice lokalne samouprave s manje od 50 000 stanovnika i jedinice lokalne samouprave u kojima se potiče uključenost Roma.

Konačni pobjednici objavit će se u Bruxellesu na svečanosti dodjele nagrada 28. travnja 2022. čiji je domaćin povjerenica za ravnopravnost Helena Dalli.

-Nagrada za europske prijestolnice uključenosti i raznolikosti dopuna je Europskom mjesecu raznolikosti koji se održava svake godine i kojim se podiže svijest o važnosti raznolikosti i uključenosti na radnom mjestu i u našim društvima. Svečanost otvorenja Europskog mjeseca raznolikosti održat će se 29. travnja 2022., dan nakon svečanosti dodjele nagrada – pojasnili su u Gradu.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI