Koprivnica među najboljima: Samo Prelog i Krk ispred nas po odvajanju otpada

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zavod za zaštitu okoliša i prirode pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja prije nekoliko dana objavio je konačne podatke o odvojenom sakupljanju otpada u sklopu javne usluge i usluge povezane s javnom uslugom za svaku jedinicu lokalne samouprave za 2019. godinu.

Prema tim podacima,  Koprivnica je treći grad u Hrvatskoj po stopi odvojenog sakupljanja u 2019. godini. Koprivničanci su tako nastavili, ali i poboljšali dobru praksu odvajanja otpada, čime su u samom hrvatskom vrhu.

Lani su u Koprivnici, navode iz Komunalca, prikupljene čak 5082 tone otpada, odnosno visokih 50,96 posto od ukupne mase otpada, a time je Koprivnica nadmašila stopu odvajanja iz 2018. godine koja je iznosila 42,46 posto i kojom je zauzela četvrto mjesto gradova iste godine.

Za 2019. godinu ostvarili smo veću stopu od Čakovca koji je godinu ranije bio na trećem mjestu pa su prema najnovijim podacima ispred Koprivnice tek gradovi Krk i apsolutni državni prvak u ovoj kategoriji Prelog s više od 66 posto odvojenog otpada.

– I općine u kojima Komunalac obavlja uslugu prikupljanja i zbrinjavanja otpada bilježe višestruko veće postotke u odnosu na godinu ranije. Komunalac je u proteklih nekoliko godina intenzivno radio na nabavi infrastrukture potrebne za odvajanje otpada pa su tako i rezultati vidljivi i više nego uspješni – priopćili su iz koprivničke komunalne tvrtke.

Od gradova u okolici, Križevci isto tako imaju solidan postotak od 32,97 odvojeno otpada, dok Đurđevac nešto kaska s 20,1 posto. Ludbreg pak je isto tako odličan s 40,31 posto odvojenog otpada.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI