Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnica: Mlade tenisačice i tenisači marljivo treniraju za proljeće

Teniski klub Koprivnica ima vrlo kvalitetnu školu tenisa koja broji više od 120 polaznika. Marljivo treniraju pod balonom teniskih terena na Gradskom stadionu u Koprivnici, a s njima rade treneri Krešimir Šifkorn i Dejan Dautanec. Kako nam je rekao Krešimir Šifkorn, koji je ujedno i tajnik kluba, zimska sezona vrijeme je priprema za izlazak na vanjske terene i početak natjecanja za sve dobne skupine.

– U pandemijska vremena suočeni smo s još više izazova zbog epidemiološke situacije, ali na dva terena u balonu Teniskog kluba Koprivnica radi se intenzivno – kazao je Šifkorn.

Naglasio je kako je prošle godine klub upisao novu generaciju polaznika škole tenisa u rasponu od djece starije vrtićke dobi, pa do drugog razreda osnovne škole. Zajednički je to program Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatskog teniskog saveza, nazvan „Tenis u školi“ koji Teniski klub Koprivnica već deset godina provodi u gradskim osnovnim školama. Trenutno program polazi 15 polaznika u OŠ Antun Nemčić Gostovinski. Uz to, naglašeno je u klubu, škola tenisa okuplja velik broj djece koja se natječu u kategorijama do osam, devet i do deset godina i koja su prethodnih godina bila uvjerljivo najbolja u regiji.

– Najbolji mladi natjecatelji našeg kluba nastupaju i u zimskom razdoblju na dvoranskim turnirima koji se mahom igraju u Zagrebu na tvrdim podlogama, te na taj način skupljaju iskustva igranja u takvim uvjetima, jer mi nažalost nemamo mogućnost treninga s djecom na tvrdim podlogama. Unatoč tome, nekoliko njih postiglo je zavidne rezultate već u svojoj prvoj sezoni igranja dvoranskih turnira – rekao nam je Krešimir Šifkorn.

Naglasio je kako se bavljenje sportom, socijalizacija, druženje te poticanje zdravog načina života kao i boravak na svježem zraku pokazalo vrlo značajno za mentalno zdravlje djece u ovo pandemijsko doba, a na tome potiču i ustraju u Teniskom klubu Koprivnica.

FOTO Dejan Dautanec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI