Koprivnica: Nasilni posinak teškim batinama ‘unakazio’ očuha

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muškarac (35) iz Koprivnice presudom Općinskog suda proglašen je krivim i zbog teškog premlaćivanja očuha osuđen je na devet mjeseci zatvora.

Ovu priču u ponedjeljak donosi Podravski list…

Mogao se 35-godišnji posinak izvući i bez zatvorske kazne da je odradio rad za opće dobro za koji mu je sutkinja zamijenila kaznu zatvora, no na kraju mu je nakon poduljeg zavlačenja sustava ipak određen zatvor zbog kojeg je, čini se, napustio Hrvatsku i ‘odmaglio’ u Njemačku.

Najprije je 35-godišnjak u Probacijskom uredu u Zagrebu, gdje se preselio nakon što je premlatio očuha, prihvatio rad za opće dobro, no istog je dana dostavio dokumentaciju Klinike za psihijatriju Vrapče prema kojoj mu je Županijski sud u Zagrebu donio odluku o neupućivanju na izvršavanje kazne. Zatim je 30. prosinca prošle godine osuđeni muškarac došao na Općinski sud u Koprivnici i rekao kako ne želi raditi za opće dobro, već želi odmah u zatvor. Početkom ove godine osuđeni Koprivničanac ponovno je pozvan u Probacijski ured gdje je rekao kako “boluje od raznih zdravstvenih tegoba” te da bi “rado izbjegao izvršavanje rada za opće dobro, ali da mu se ne da ići u zatvor”.

Obvezao se dostaviti dokumentaciju koja to potvrđuje,  no to nije učinio. Njegova je bivša supruga Probacijskom uredu izjavila kako je u međuvremenu napustio Zagreb i otišao u Njemačku kako bi izbjegao moguće izdržavanje kazne. Zbog toga svega Općinski sud u Koprivnici odredio je kako mora u zatvor. Prema presudi, 35-godišnjak se početkom prosinca 2014. godine oko 19 sati u prostorijama obiteljske kuće u Koprivnici posvađao s očuhom, no vrlo brzo je svađa eskalirala u krvavi napad nakon kojeg je teško ozlijeđeni očuh završio u bolnici. Posinak ga je snažno udario nogom u lijevu stranu glave tako da je nesretnik zaradio oteklinu na licu i natučenje lijevog oka.

Situacija se nakon toga smirila, očuh bi vjerojatno i prešao preko svega, no nešto manje od dva mjeseca kasnije, krajem siječnja 2015. godine, posinak je opet pretukao svog očuha. Ovog puta napad je bio znatno gori. Kako se navodi u presudi, 27. siječnja 2015. godine oko 16.30 sati, posinak je bez ikakva povoda napao očuha ispred Željezničke postaje u Koprivnici. Nekoliko ga je puta udario šakom u glavu, a kada je nesretnik pao na tlo, nastavio ga je nemoćnog ‘cipelariti’.

U tom je napadu očuhu ozlijedio jagodičnu kost i koljeno. Iako ozljede koje je očuh zadobio po prirodi nisu teške, one su učinjene bliskoj osobi tako da je napad na očuha pravno kvalificiran kao kazneno djelo. Okrivljeni posinak priznao je na Općinskom sudu sve što je učinio očuhu.

– Bio sam pijan, a pio sam upravo s njim. Priznajem, napao sam ga i istukao, a to sam učinio zbog njegova ponašanja. Prema mojoj majci odnosi se jako loše, a i mene je prije znao napadati – rekao je na sudu okrivljeni posinak. Okrivljeni 35-godišnjak otprije je kažnjavana osoba zbog teških krađa i krađa, a ovo mu je prva presuda zbog počinjenog nasilja i nanošenja tjelesnih ozljeda.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI