Koprivnica: Obilježili 80 godina stradanja židovske zajednice

U povodu 80. godišnjice stradanja koprivničke židovske zajednice, Povijesno društvo Koprivnica i Židovska općina Koprivnica danas obilježavaju ovaj tragični događaj polaganjem vijenaca na Židovskom groblju u Koprivnici te projekcijom kratkog filma i predavanjem „Koprivnički Kristallnacht – od žute zvijezde i Danice do Jasenovca i Auschwitza“ u Sinagogi – kulturnom centru prim. dr. Krešimir Švarc.

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeće u ime Grada Koprivnice, obilježavanju je prisustvovao gradonačelnik Mišel Jakšić.

Radi se o obilježavanju 80. godišnjice od tragičnog događaja iz 1941. kada je u toj vreloj srpanjskoj noći više od 350 koprivničkih Židova odvedeno u Danicu, prvi koncentracijski logor Nezavisne Države Hrvatske, a odatle u razne druge logore i na stratišta.

FOTO Grad Koprivnica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI