Koprivnica objavila novi paket mjera pomoći pogođenim i zatvorenim djelatnostima

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradska vlast danas je objavila novi paket mjera pomoći djelatnostima pogođenim i zatvorenim uslijed epidemije. Paket kreće u provedbu odmah.

-Zasad se tiče samo mjeseca prosinca. Ukidamo porez na potrošnju i to je sastavni dio prijedloga i za proračun za 2021. godinu. Ukidamo komunalnu naknadu za zatvorene djelatnosti, skidamo naplatu odvoza smeća, fiksnu cijenu vode i plac, cijenam najma ide 50 posto dolje svima koji su tamo – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Mišel Jakšić, gradonačelnik i Nataša Tetec, šefica Komunalca

To je, navodi, prvi paket, a sve dalje ovisit će o odlukama Nacionalnog stožera.

-Imamo dovoljan financijski kapacitet za to i spremni smo pomoći onima najpogođenijima. Pratit ćemo i kako se kreće nezaposlenost, spremni smo pomoći i tim ljudima koji ostanu bez posla – naveo je gradonačelnik.

-Svi vidimo da epidemiološka situacija nije bajna. Bez obzira koliko je korona stvorila frustracija među nama i bez obzira što su neki slavili pobjedu nad koronom, a ona se vratila u još gorem obliku – unatoč tome apeliram na sve da budemo odgovorni i da pazimo na svoj zdravlje i zdravlje okoline – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić koji je zahvalio svom medicinskom osoblju koji su, kako je rekao “heroji”, baš poput nastavnika, policije, vatrogasaca, koji svima omogućuju da život ipak ide dalje.

FOTO Ivica Barać

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI