Koprivnica: Od nas se očekuje da redovito održavamo parcele, a gradska zemlja je zapuštena

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari Herešinske ulice već duže bezuspješno upozoravaju na problem zapuštenih zemljišta iza njihovih vrtova uz kanal Moždanski jarak. Dio parcela u gradskom vlasništvu ne održava se redovito i na njima raste i ambrozija, a postale su i sklonište za divljač koja stanarima nanosi štete.

– Te parcele nekadašnje vojarne prava su gradska sramota. Od građana se očekuje da redovito održavaju svoja zemljišta i prijeti im se kaznama, a gradska zemlja je zapuštena i predstavlja pravo ruglo – ističu ogorčeni stanovnici Herešinske ulice.

I vlasnici okolnih parcela i voćnjaka ogorčeni su zbog zapuštenog zemljišta jer se na međama visoko raslinje širi i na njihovo zemljište. U više navrata, kažu stanari, na taj problem upozorili su gradsku komunalnu službu.

-To zemljište bilo je vježbalište u nekadašnjoj vojarni pa su svaki put gradske službe prebacivale krivnju na druge institucije. Krajnje je vrijeme da se te parcele dovedu u red – kažu stanovnici Herešinske ulice.

Iz gradske uprave dobili smo odgovor da su sporne parcele u nadležnosti gradske tvrtke Kampus koja upravlja gradskom imovinom.

– Navedene čestice spadaju u rubne dijelove kompleksa Kampus koji su ugovorno vezani za zakupce i njihovo održavanje. Ovim ćemo im putem skrenuti pozornost na adekvatnije održavanje. Što se tiče divljači, glavno stanište životinja je šuma iza Peteranske ceste, a ne navedene čestice. Odstrjel divljači obavlja se dvaput godišnje, sukladno Zakonu o lovstvu i lovačkoj udruzi koja održava lovišta, u našem slučaju udruga Srndać Koprivnica. Mogu potvrditi da smo unazad nekoliko godina nebrojeno puta imali štetu, kao i svi OPG-ovci i građani tog dijela grada, no nažalost ne možemo ništa kad su kvote odstrjela definirane Zakonom o lovstvu – kaže Igor Bajalica, direktor Kampusa.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI