Koprivnica: Od nas se očekuje da redovito održavamo parcele, a gradska zemlja je zapuštena

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari Herešinske ulice već duže bezuspješno upozoravaju na problem zapuštenih zemljišta iza njihovih vrtova uz kanal Moždanski jarak. Dio parcela u gradskom vlasništvu ne održava se redovito i na njima raste i ambrozija, a postale su i sklonište za divljač koja stanarima nanosi štete.

– Te parcele nekadašnje vojarne prava su gradska sramota. Od građana se očekuje da redovito održavaju svoja zemljišta i prijeti im se kaznama, a gradska zemlja je zapuštena i predstavlja pravo ruglo – ističu ogorčeni stanovnici Herešinske ulice.

I vlasnici okolnih parcela i voćnjaka ogorčeni su zbog zapuštenog zemljišta jer se na međama visoko raslinje širi i na njihovo zemljište. U više navrata, kažu stanari, na taj problem upozorili su gradsku komunalnu službu.

-To zemljište bilo je vježbalište u nekadašnjoj vojarni pa su svaki put gradske službe prebacivale krivnju na druge institucije. Krajnje je vrijeme da se te parcele dovedu u red – kažu stanovnici Herešinske ulice.

Iz gradske uprave dobili smo odgovor da su sporne parcele u nadležnosti gradske tvrtke Kampus koja upravlja gradskom imovinom.

– Navedene čestice spadaju u rubne dijelove kompleksa Kampus koji su ugovorno vezani za zakupce i njihovo održavanje. Ovim ćemo im putem skrenuti pozornost na adekvatnije održavanje. Što se tiče divljači, glavno stanište životinja je šuma iza Peteranske ceste, a ne navedene čestice. Odstrjel divljači obavlja se dvaput godišnje, sukladno Zakonu o lovstvu i lovačkoj udruzi koja održava lovišta, u našem slučaju udruga Srndać Koprivnica. Mogu potvrditi da smo unazad nekoliko godina nebrojeno puta imali štetu, kao i svi OPG-ovci i građani tog dijela grada, no nažalost ne možemo ništa kad su kvote odstrjela definirane Zakonom o lovstvu – kaže Igor Bajalica, direktor Kampusa.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI