Koprivnica ove godine za sport izdvaja 6,2 milijuna kuna

Jasmina Stričević na čelu je Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice od 2009. godine, a ovih dana koprivničke sportske udruge i klubovi povjerili su joj novi četverogodišnji mandat.

– Zahvaljujem svima na podršci i prilici da vodim Zajednicu u još jednom mandatu. Odluka nije bila preteška, jer Zajednica ima odličnu suradnju sa svim svojim članicama, kao i sa svim strukturama u Gradu, od gradonačelnika, preko pročelnika pa do ravnatelja škola koji su nam dosta važni jer žele da se mladi bave sportom i pružaju punu podršku. Ta suradnja, razumijevanje i podrška sportu od strane svih gradskih struktura pojednostavljuje rad Zajednice. Naglasila bih i predan rad naših zaposlenika koji su uvijek na usluzi članicama – rekla je Jasmina Stričević.

Koprivnica je grad sporta, ali Koprivnica i živi sport. Doduše, pandemija je dosta toga poremetila u prošloj i ovoj godini.

– Kad vidim s kakvim se problemima Zajednice susreću u nekim drugim gradovima, mi u Koprivnici svi zajedno jako dobro funkcioniramo i zato sam se odlučila na još jedan mandat bez obzira na pandemiju. Klubovi i udruga sad se moraju boriti za održavanje postojećeg članstva, trebaju biti kreativni i razmišljati kako ipak provoditi treninge u takvim uvjetima. Pridržavali su se svih epidemioloških mjera, suradnja je bila jako dobra. Pojavila se velika bojazan da će se djeca priviknuti na ‘novo normalno’ tako da nema sporta, a to bi bilo pogubno i za mlade ljude, ali i za udruge. Bilo je manje sredstava, manje mogućnosti zajedničkog treniranja, a izostao je i velik broj natjecanja. Sve to djelovalo je dosta deprimirajuće, no naši sportaši prilagođavali su se kako su mogli.

Grad Koprivnica u svom proračunu za 2021. godine predvidio je 6,2 milijuna kuna za sve aktivnosti sportskih udruga koje djeluju u sklopu Zajednice.

Jasmina Stričević

– Napravili smo raspodjelu. Prva četvrtina za rad sportskih udruga već je proslijeđena, ali stalno je prisutan taj strah da će se opet dosta toga zatvoriti zbog epidemioloških mjera. A koliko sportska aktivnost znači djeci i mladima najbolje smo vidjeli na primjeru Male sportske škole. I djeca i treneri bili su jako sretni kad se napokon moglo krenuti, odnosno nastaviti s treninzima, na njima se vidjelo koliko im to znači…

Svi se nadamo skorom povratku u sportsku normalnost, a Koprivnica će uskoro biti bogatija za jedan novi sportski objekt. Riječ je o sportskoj dvorani Osnovne škole ‘Đuro Ester’ koja je u izgradnji.

Ivan Pal

– Presretni smo što ćemo dobiti tu dvoranu, to je odlično za samu školu i njene polaznike, ali i jako dobro za naše članice koje će dobiti još jedan lijepi prostor za svoje aktivnosti. Krenut će i izgradnja škole na Podolicama koja će također imati dvoranu. Trenutačno nam je nedostupna dvorana u policiji, jer moraju napraviti kompletnu rekonstrukciju parketa, pa će nova školska dvorana biti dobra zamjena. Očekuje se da će biti u upotrebi u novoj školskoj godini – zaključila je Jasmina Stričević.

Pal predsjednik

Nadzornog odbora Izborna sjednica skupštine Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice održana je elektroničkim putem. Osim što je produljen mandat predsjednici, izabrana su i nova tijela Zajednice. U Izvršni odbor su izabrani Stanislav Lovković za potpredsjednika te Janja Blažek, Marko Jembrek, Tihomir Pelesk, Nenad Teufel i Damir Županić za članove. Predsjednik Nadzornog odbora je Ivan Pal, a članovi su Sandra Sinjeri i Miroslav Posavec.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI