Koprivnica ove godine za sport izdvaja 6,2 milijuna kuna

Jasmina Stričević na čelu je Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice od 2009. godine, a ovih dana koprivničke sportske udruge i klubovi povjerili su joj novi četverogodišnji mandat.

– Zahvaljujem svima na podršci i prilici da vodim Zajednicu u još jednom mandatu. Odluka nije bila preteška, jer Zajednica ima odličnu suradnju sa svim svojim članicama, kao i sa svim strukturama u Gradu, od gradonačelnika, preko pročelnika pa do ravnatelja škola koji su nam dosta važni jer žele da se mladi bave sportom i pružaju punu podršku. Ta suradnja, razumijevanje i podrška sportu od strane svih gradskih struktura pojednostavljuje rad Zajednice. Naglasila bih i predan rad naših zaposlenika koji su uvijek na usluzi članicama – rekla je Jasmina Stričević.

Koprivnica je grad sporta, ali Koprivnica i živi sport. Doduše, pandemija je dosta toga poremetila u prošloj i ovoj godini.

– Kad vidim s kakvim se problemima Zajednice susreću u nekim drugim gradovima, mi u Koprivnici svi zajedno jako dobro funkcioniramo i zato sam se odlučila na još jedan mandat bez obzira na pandemiju. Klubovi i udruga sad se moraju boriti za održavanje postojećeg članstva, trebaju biti kreativni i razmišljati kako ipak provoditi treninge u takvim uvjetima. Pridržavali su se svih epidemioloških mjera, suradnja je bila jako dobra. Pojavila se velika bojazan da će se djeca priviknuti na ‘novo normalno’ tako da nema sporta, a to bi bilo pogubno i za mlade ljude, ali i za udruge. Bilo je manje sredstava, manje mogućnosti zajedničkog treniranja, a izostao je i velik broj natjecanja. Sve to djelovalo je dosta deprimirajuće, no naši sportaši prilagođavali su se kako su mogli.

Grad Koprivnica u svom proračunu za 2021. godine predvidio je 6,2 milijuna kuna za sve aktivnosti sportskih udruga koje djeluju u sklopu Zajednice.

Jasmina Stričević

– Napravili smo raspodjelu. Prva četvrtina za rad sportskih udruga već je proslijeđena, ali stalno je prisutan taj strah da će se opet dosta toga zatvoriti zbog epidemioloških mjera. A koliko sportska aktivnost znači djeci i mladima najbolje smo vidjeli na primjeru Male sportske škole. I djeca i treneri bili su jako sretni kad se napokon moglo krenuti, odnosno nastaviti s treninzima, na njima se vidjelo koliko im to znači…

Svi se nadamo skorom povratku u sportsku normalnost, a Koprivnica će uskoro biti bogatija za jedan novi sportski objekt. Riječ je o sportskoj dvorani Osnovne škole ‘Đuro Ester’ koja je u izgradnji.

Ivan Pal

– Presretni smo što ćemo dobiti tu dvoranu, to je odlično za samu školu i njene polaznike, ali i jako dobro za naše članice koje će dobiti još jedan lijepi prostor za svoje aktivnosti. Krenut će i izgradnja škole na Podolicama koja će također imati dvoranu. Trenutačno nam je nedostupna dvorana u policiji, jer moraju napraviti kompletnu rekonstrukciju parketa, pa će nova školska dvorana biti dobra zamjena. Očekuje se da će biti u upotrebi u novoj školskoj godini – zaključila je Jasmina Stričević.

Pal predsjednik

Nadzornog odbora Izborna sjednica skupštine Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice održana je elektroničkim putem. Osim što je produljen mandat predsjednici, izabrana su i nova tijela Zajednice. U Izvršni odbor su izabrani Stanislav Lovković za potpredsjednika te Janja Blažek, Marko Jembrek, Tihomir Pelesk, Nenad Teufel i Damir Županić za članove. Predsjednik Nadzornog odbora je Ivan Pal, a članovi su Sandra Sinjeri i Miroslav Posavec.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI