Koprivnica: “Rekao mi je da novac ne moram vratiti, da ćemo to riješiti seksom”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Slučajan susret u zatvoru, u koji je išao posjetiti zavorenog sina, neće po dobrome pamtiti muškarac iz Koprivnice koji je lakovjerno posuđenih 1100 kuna uspio vratiti tek sudskim putem i uz ozbiljnu prijetnju zatvorom.

Preveslala ga je mlađa Koprivničanka koja se u kaznionici također našla zbog posjeta, no išla je posjetiti supruga koji izdržava zatvorsku kaznu. Identitet glavnih aktera naše kratke ‘krimi priče’ poznat je redakciji, no zbog potrebe članka i zaštite identiteta ‘prekrstili’ smo ih u Jana i Zdravko.

Upoznali su se tako Jana i Zdravko u jednoj kaznionici na sjeveru Hrvatske prije nekoliko godina.

– Pristupila mi je, predstavila se i rekla da je došla mužu u zatvor te da putuje u Koprivnicu. Ponudio sam joj prijevoz kada ću sljedeći put dolaziti i dao sam joj svoj broj mobitela. Nakon toga me je nazvala i tražila bih li joj mogao posuditi tisuću kuna, da joj hitno treba kako bi joj sin došao iz inozemstva, a da bi mi vratila novac za dva dana. Rekla mi je da će mi vratiti duplo. Rekao sam joj da duplo ne mora vraćati, no da si moram dobro razmisliti hoću li joj posuditi ili ne. Kako je opet zvala i zvučala očajno, ipak je prevagnulo da joj posudim novac.

Dogovorili smo se da se nađemo kod željezničkog kolodvora u Koprivnici. Zajedno smo otišli u banku gdje sam podignuo cjelokupnu mirovinu od 1600 kuna. Nakon toga, otišli smo u poštu gdje sam joj dao tih 1000 kuna. Ona je taj novac nekome slala, tvrdila je da ih šalje sinu, no ne znam kome. Nakon toga otišli smo do mog automobila, vozio sam je kući, a tijekom vožnje zamolila me još 100 kuna, da joj treba za ženske stvari – ispričao je prevareni muškarac na sudu.

– Očekivao sam da će mi novac vratiti kroz desetak dana, no tada mi je govorila da joj treba još 1000 kuna za svatove i ponovno me tražila. No, taj puta mi je rekla da možemo bilo gdje otići. Odmah sam shvatio kako mi neće vratiti novac, odnosno da mi nudi seks za taj iznos, što sam odbio. Nakon toga, slala mi je SMS poruke u kojima mi je navela da mi novac neće vratiti. Više nismo kontaktirali – ispričao je prevareni muškarac.

Jana, nakon što je pozvana kod koprivničkih tužitelja da se obrani kao osumnjičenica za kazneno djelo prijevare, nije negirala što se dogodilo. – Da, tražila sam ga da mi posudi novac te mi je posudio 1100 kuna. Novac sam mislila vratiti kroz više mjesečnih obroka, no on mi je rekao da novac ne trebam vratiti, da ćemo jednom obaviti seks i da ću time podmiriti dug. Nakon toga Zdravko me tražio novac koji mu nisam vratila.Čuli smo se preko SMS poruka i razgovora te sam mu poklopila slušalicu – rekla je tijekom ispitivanja kod državnog odvjetnika.

Slučaj je dospio na sud, a Jana je proglašena krivom i osuđena na osam mjeseci zatvora uvjetno na tri godine uz uvjet da u roku od 10 mjeseci od pravomoćnosti presude Zdravku kojeg je prevarila vrati novac. Sud je presudu donio na temelju pregleda SMS poruka i da je s namjerom dovela Zdravka u zabludu da joj posudi novac. Osim toga, znala je da posuđeni novac niti ne može vratiti zato što prima 1000 kuna socijalne pomoći.

Zanimljivo, Jana posuđeni novac Zdravku još dugo nije vratila, ni nakon isteka roka od 10 mjeseci kada je po presudi trebala vratiti. Sud je zbog toga morao pokrenuti i opoziv uvjetne osude što bi značilo da bi Jana momentalno morala na osam mjeseci iza rečetaka. I, gle čuda, tek kada joj je ozbiljno zaprijetio zatvor, Jana je ‘stvorila’ novac i uplatila Zdravku sve što mu je dugovala. Zatražila je i dobila nakon toga sudsku obustavu postupka za opoziv uvjetne osude te tako neće morati u zatvor.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI