Koprivnica stipendira s 1100 kuna studente u inozemstvu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Grad Koprivnica odobrio je stipendiranje koprivničkih studenata za akademsku godinu 2019./2020. Na natječaj se javilo 199 studenata, a njih 11 primat će stipendiju za deficitarna zanimanja po 800 kuna mjesečno po svakom studentu.

Od ostalih studenata nekoliko njih nije zadovoljilo kriterije, no ostali će primati po 550 kuna mjesečno, neovisno o tome studiraju li na preddiplomskom ili diplomskom studiju. Studenti koji studiraju u inozemstvu, a zadovoljili su kriterije, dobivat će po 1100 kuna mjesečno. Uskoro će se sklopiti i ugovori o stipendiranju, a još ljetos koprivničko Gradsko vijeće povećalo je iznose stipendija za osobe s invaliditetom većim od 50 posto na 800 kuna za studiranje u Hrvatskoj te na 1600 kuna za studiranje u inozemstvu, a na 800 kuna povećan je iznos mjesečne stipendije za studente deficitarnih zanimanja.

To su: medicina, matematika, fizika, građevinarstvo, strojarstvo, glazbena umjetnost, rehabilitacija, logopedija, psihologija, hrvatski, engleski i njemački jezik, farmacija, rani i predškolski odgoj i obrazovanje, elektrotehnika i dentalna medicina.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI