Koprivnica u slavljeničkom tonu, laureati primili priznanja za promociju grada

Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal čestitkom rođendana svim Koprivničankama i Koprivničancima i onima koji vole Koprivnicu otvorio je svečanu sjednicu Gradskog vijeća u povodu 665. rođendana Grada Koprivnice. Sjednica je zaključena simboličnim primanjem nagrada i priznanja zaslužnih sugrađana i predstavnika udruga i zajednica. Ove je godine, podsjetimo, priznanje za životno djelo dobila Nada Šešić koja se okupljenima i obratila uime svih nagrađenih.

Ivan Pal je na početku sjednice istaknuo značajnu suradnju među članovima Vijeća, bez obzira na stranačku pripadnost te dodao kako im mnogi “tepaju da su poput kakvog skandinavskog parlamenta”, kojem je razvoj sredine u kojoj žive jedini prioritet – bez teških riječi, svađa i s ciljem boljitka za sve građane. Gradonačelnik Mišel Jakšić koji je na čelu koprivničke vlade, uz čestitku svim sugrađanima, nabrojao je sve učinjeno u proteklih godinu dana s posebnim naglaskom na dar koji se već sad polako priprema za sljedeći rođendan.

-Sada je već sigurno, iduće jeseni učenici će krenuti u novu osnovnu školu na Podolicama, a svi ćemo moći popiti i kavu na novom, obnovljenom središnjem trgu – kazao je Jakšić i samo kratko se osvrnuo na pandemiju:

-Koprivnica je dokazala da ju virus ne može zaustaviti u razvoju, možda tek otežati put, no sve učinjeno i ono što planiramo daje sigurnost i kao što i mi gledamo kako se razvijaju neki drugi gradovi i crpimo inspiraciju tako smo i mi primjer mnogima drugima – naveo je gradonačelnik.

Prigodnim čestitkama pridružili su se saborski zastupnik Darko Sobota, izaslanik premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, potom i potpredsjednica Sabora Sabina Glasovac, župan Darko Koren te gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj. Svi su istaknuli kako je Koprivnica predvodnica razvoja ne samo županije nego i sjevera zemlje te kako vjeruju da će sadašnja gradska uprava nastaviti uspješno voditi grad i dalje s novim idejama.

Potpredsjednica Sabora Sabina Glasovac

Svi govornici su također istaknuli i neospornu ulogu koprivničkog gospodarstva u razvoju grada, posebno Podravke kao velike hrvatske multinacionalne kompanije, ali i ostalih firmi poput Belupa, Carlsberga, Hartmanna, velikih i malih poduzetnika i obrtnika zahvaljujući kojima se Koprivnica u krizi razvija gotovo neokrznuto.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI