KOPRIVNICA U STRAHU Mladi srnjak poput duha izlazi iz šume i oštrim rogovima napada vinogradare!

Poludjeli srnjak, upozorava ozlijeđeni Zvonko Filipović, napao je i jedno dijete u njegovu susjedstvu koje je od sigurne smrti spasio vjerni pas


Autor: podravski.hr — 27.05.2013. / 13:54 Aktualno

KOPRIVNICA – Poludjeli srnjak koji iz čista mira napada ljude te poput duha nestane u šumi postao je pravi strah i trepet po vinogradima i klijetima u koprivničkome prigradskom naselju Starigradu. Nakon što smo objavili priču Franje Korošeca koji je jedva umaknuo srnjakovim oštrim rogovima, u našu redakciju javio se Zvonko Filipović, koji je kod prijatelja kosio travu kad ga je odjednom napao nabrušeni šumski stvor.
– Bilo mi je drago kad sam ga ugledao. Dozivao sam ga bambi, bambi, a on je došao do mene i počeo divljački skakati. Sagnuo sam se kako bih dohvatio flaksericu, a u tom trenutku je ta životinja nasrnula na mene – priča Zvonko.
Odjednom je, kaže, osjetio prodoran ubod u koljeno. Srnjak se u njega zaletio dva puta i probio mu rogom nogu u blizini koljena. Nakon napada, ljutiti srnjak je pobjegao.
– Takvu bol nikad u životu nisam osjetio – uzbuđeno će Zvonko, koji je odmah nazvao policiju i lovce.
Napao je, upozorava on, i jedno dijete u njegovu susjedstvu koje je od sigurne smrti spasio vjerni pas. Treba, kaže, što prije naći tu životinju jer može biti vrlo opasna, pogotovo za malu djecu koja se ne mogu obraniti. Bliski susret s divljom životinjom imao je i Franjo Korošec, koji je sa srnjakom preživio pravi okršaj. Prije toga uspio ga je snimiti mobitelom, a baš tu fotografiju objavljujemo uz tekst.
– Inače ne obraćam pažnju budući da divljač nije rijetka pojava u našim vinogradima. No, životinja se nije ponašala normalno. Odjednom mi se počeo približavati te lupati kopitima po zemlji, a rogove je uperio prema meni. Viknuo sam na njega kako bi se prestrašio, ali dogodilo se upravo suprotno. Srnjak je nasrnuo na mene – priča nam Franjo.
Bitka je trajala kratko: Franjo je srnjaka uspio udariti nogom nekoliko puta pa je odustao od borbe, preskočio žicu i prešao u drugi vinograd. Tamo je napao još jednu osobu.
– U susjednom vinogradu srnjak je nasrnuo na vlasnicu, srušio je na pod i potom se udaljio – objasnio je Korošec.
O neobičnom ponašanju životinje Zlatko Pavlić, tajnik Lovačkog saveza županije, imao je samo jedan zaključak.
– Srndać je nekome očito pobjegao iz zatočeništva. Divlja životinja bi već na prvi pogled pobjegla što dalje od ljudi. Pripitomljen srnjak se ne boji, ali tolerira prisutnost samo poznatih osoba, dok će druge napasti – objasnio je Pavlić.
Izvještavaju: EMA GREGUREK I MATIJA DOLENEC
zvonko filipovic
– Zvonko Filipović pokazuje ubodnu ranu na koljenu