Koprivnica uređuje ceste u naseljima, nova tehnologija brža je i jefitinija od asfalta!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradski su čelnici danas obišli u Draganovcu radove na jednom od nekoliko infrastrukturnih projekata koji se odvijaju u Koprivnici i prigradskim naseljima. U Gradu navode kako su si gradonačelnik Mišel Jakšić i suradnici dali zadatak – izjednačiti komunalnu i prometnu infrastrukturu prigradskih naselja s onima u centru gradu.

Draganovačka investicija vrijedna je oko tri milijuna kuna, a izvode ju Koming i njemački partner STM. Riječ je o novoj tehnologiji koja se tek probija na hrvatsko tržište.

Čelnici Grada u Draganovcu

-Naša slobodna procjena je bila da puno jednostavnije na ovaj način možemo riješiti puteve u prigradskim naseljima koji se susreću sa različitim problemima. Na ovaj način ćemo urediti 13 kilometara cesta, što znači da više neće biti neravnina, dizanja prašine za suhog vremena i stvaranja blata u vrijeme kiše – navodi Jakšić, a u početnoj fazi uređuju se ceste u Bakovčicama, Draganovcu, Starigradu, Jagnjedovcu, Štaglincu, Rečkom polju, Reki, na Podolicama i Vinici.

Radi se o novoj tehnologiji ugradnje sipine u tri sloja. Predviđeno vrijeme trajanja radova uređenja cesta je mjesec dana, a završno čišćenje cesta od viška kamena je tijekom kolovoza. Također, dodaju kako je nova tehnologija uređenja prometnica mnogo brža i jeftinija od asfalta, a garancija na izvedene radove je 10 godina.

FOTO Grad Koprivnica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI