Koprivnica uređuje ceste u naseljima, nova tehnologija brža je i jefitinija od asfalta!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradski su čelnici danas obišli u Draganovcu radove na jednom od nekoliko infrastrukturnih projekata koji se odvijaju u Koprivnici i prigradskim naseljima. U Gradu navode kako su si gradonačelnik Mišel Jakšić i suradnici dali zadatak – izjednačiti komunalnu i prometnu infrastrukturu prigradskih naselja s onima u centru gradu.

Draganovačka investicija vrijedna je oko tri milijuna kuna, a izvode ju Koming i njemački partner STM. Riječ je o novoj tehnologiji koja se tek probija na hrvatsko tržište.

Čelnici Grada u Draganovcu

-Naša slobodna procjena je bila da puno jednostavnije na ovaj način možemo riješiti puteve u prigradskim naseljima koji se susreću sa različitim problemima. Na ovaj način ćemo urediti 13 kilometara cesta, što znači da više neće biti neravnina, dizanja prašine za suhog vremena i stvaranja blata u vrijeme kiše – navodi Jakšić, a u početnoj fazi uređuju se ceste u Bakovčicama, Draganovcu, Starigradu, Jagnjedovcu, Štaglincu, Rečkom polju, Reki, na Podolicama i Vinici.

Radi se o novoj tehnologiji ugradnje sipine u tri sloja. Predviđeno vrijeme trajanja radova uređenja cesta je mjesec dana, a završno čišćenje cesta od viška kamena je tijekom kolovoza. Također, dodaju kako je nova tehnologija uređenja prometnica mnogo brža i jeftinija od asfalta, a garancija na izvedene radove je 10 godina.

FOTO Grad Koprivnica

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI