Koprivnica: Zoran Ferić predstavit će svoj najnoviji roman

U ponedjeljak, 12. srpnja, svoj najnoviji roman predstavit će Zoran Ferić u dvorištu Knjižnice i kina u 19 sati, a s njim će razgovarati doc.dr.sc. Mario Kolar.

Ferićev roman Putujuće kazalište obimna je i kompleksna obiteljska saga gdje je kroz prošlost autorove obitelji ispričana povijest dvadesetog stoljeća Hrvatske i Europe. Ona obuhvaća ne samo ratove, nacionalne i ideološke mržnje nego i nekoliko potresnih ljubavnih priča. Roman obuhvaća sva tri rata naših prostora, ali i mnoge druge prijelomne događaje koji su imali utjecaj na život njegovih junaka.

Ferić je rođen 1961. u Zagrebu, diplomirao je kroatistiku na Filozofskom fakultetu, a danas radi kao profesor hrvatskog jezika i književnosti u gimnaziji Zagreb. Od 2018. predsjednik je Hrvatskog društva pisaca. Djela su mu prevedena na nekoliko stranih jezika, a dobitnik je mnogih nagrafa za svoj književni rad.

Ulaz je slobodan, nije potrebna prethodna prijava, a u slučaju lošeg vremena, književni susret bit će održan u Stručno-znanstvenom odjelu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI