Koprivničanac (49) lagao da je ranjen u Domovinskom ratu pa na prevaru od države primio 1,6 milijuna kuna mirovine

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnički su tužitelji donijeli rješenje o provođenju istrage protiv 49-godišnjeg Koprivničanca zbog prijevare.

ILUSTRACIJA/FACEBOOK

Tereti ga se da je od siječnja 1996. do rujna 2020. godine u Koprivnici i Zagrebu, “ishodio da mu se izda nalaz i mišljenje Invalidske komisije nadležnog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske, prema kojem mu je kao hrvatskom branitelju utvrđena sto postotna invalidnost kao posljedica tjelesnog ozljeđivanja tijekom sudjelovanja u Domovinskom ratu”.

No, kako zaključuju tužitelji, ništa od toga nije bilo istina zato što osumnjičeni muškarac, u Domovinskom ratu uopće nije bio ozlijeđen.

“U Domovinskom ratu nije zadobio nikakve ozljede i kod njega ne postoji invalidnost uzrokovana tjelesnim ozljeđivanjem. Osnovano se sumnja da je na temelju takvog neistinitog nalaza i mišljenja podnio tom fondu mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika zahtjev za ostvarivanje invalidske mirovine, neistinito prikazujući da ispunjava sve uvjete za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu” – kazali su tužitelji i objasnili kako su mu službene osobe fonda povjerovale i kao vojnom osiguraniku privele pravo na invalidsku mirovinu koja mu je isplaćivana sve do rujna prošle godine kada je otkriven.

Do tada mu je od donošenja rješenja nepripadno isplaćeno 1,6 milijuna kuna invalidske mirovine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI