Koprivničanac kojem je požar uništio imanje: Ima onih kojima je pomoć potrebnija!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Protekli vikend u Ulici Miklinovec u Koprivnici izbio je požar na krovištu garaže, šupe i pomoćnih gospodarskih prostorija obiteljske kuće. Krovište je u potpunosti izgorjelo, a šteta se procjenjuje na 70.000 kuna.

Podravski list u ponedjeljak je donio priču s vlasnikom imanja…

Kako su izvijestili iz policije nakon obavljenog očevida, požar je izbio oko 20.30 sati navečer, a do njega je došlo zbog prijenosa topline sa zidanog dimnjaka pečenjare na drveni rog prislonjen na dimnjak. Vatra se proširila na drveno krovište koje je u potpunosti izgorjelo. Tijekom gašenja srećom se nitko nije ozlijedio, a požar su ugasili koprivnički profesionalni vatrogasci.

Jutro nakon požara, nakon što su policajci zajedno s MUP-ovim inspektorom za zaštitu od požara obavili službeni očevid, članovi obitelji krenuli su u raščišćavanje. Posla je bilo mnogo, a s vlasnikom smo pričali što se dogodilo.

– Od ovih par voćkica kaj imam u peki sam spaljivao granje. Još su mi rekli, a kaj se s tim mučiš. Dok sam palil to granje, bilo je i nekaj kartoni, i to se skurilo. Dve sam vure to rezickal, ali to je zgorelo i ničeg nije bilo. Još sam išel po plastičnog šlaufa i sve to okolo polijal. I sve sam to pospremil, kokoši nahranil, i već je bil mrak. I idem još jedanput polijati, i osjetil sam da je u dimnjaku malo pucketalo. Otišel sam gore i došla mi kćer i rekla da je struja nestala. U tom trenutku vidjeli smo vatru kroz prozor – rekao je vlasnik čija je imovina stradala u subotnjem požaru.

– Izletel sam van, vatra je gorjela kod dimnjaka i kretala na krovište. Vatrogasci su dali sve od sebe i svaka im čast. No nekakav zastoj se dogodil, 20 minuta nisu imali vodu. Dobro da smo imali šlaufa spojenog, no nisam ja tu mogel ništ, bilo je preslabo. Taj dimnjak sam ja zidal od pune cigle prije devet godina. Sam sam 20 minuta gasil dok vatrogasci nisu vode dopeljali. Dobro da nije vetar puhal kak danas puše – rekao je vlasnik imanja.

– Hvala svima koji nam danas pomažu. Svim članovima familije i prijateljima. Gore je bilo puno materijala, zato je tak jako gorelo – rekao je vlasnik. Ponudili smo mu pomoć, no ponosno je odbio. – Nisam takav da tražim pomoć, nismo ostali bez krova na glavom. Posudil bum, digel kredita i krovište bumo složili opet. Istina, bude to jeftinije, samo jedna kosina pa bumo trebali malo duže grede, no nekak se bumo snašli – rekao nam je vlasnik kuće i zahvalio se na ponuđenoj pomoći.

Na kraju nam je rekao da ne zaboravimo pohvaliti vatrogasce koji su do dva ujutro dežurali na požarištu, ali i spriječili da se vatra ne proširi na nekoliko metara udaljeno krovište obiteljske kuće. Ukućani su se uplašili, no sve je na sreću prošlo bez ozlijeđenih osoba.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI