Koprivničanac krenuo spaljivati borove pa ubrzo stigla policija i vatrogasci

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Neodgovorni se Koprivničanac na zemljištu iza Ulice kraljice Jelene u Koprivnici danas oko 14 sati sjetio spaljivati borove, a zbog njegovog nepromišljenog paljenja morali su intervenirati vatrogasci, ali i policija.

Vatrogascima je u njihov dojavni centar stigla obavijest kako gori otvoreni prostor u Ulici kraljice Jelene. No, situacija je bila znatno drugačija nego što je dojava isprva bila. Muškarac je spaljivao borove, i vatra je bila pod kontrolom. Ipak, nije sve bezazleno bilo zato što je vjetar bio prejak, a kako nam je rekao vatrogasac na mjestu događaja, muškarac nije smio spaljivati.

– Sve bi bilo u redu da ste nazvali vatrogasce i rekli da namjeravate spaljivati. Dežurni bi vam vatrogasac rekao da to ne smijete zbog jakog vjetra. Ovako ste učinili nešto što ne smijete. Vjetar je prejak i mogućnost da se vatra nekontrolirano proširi je vrlo vjerojatna – rekao je vatrogasac muškarcu koji je spaljivao borovinu.

– Tu ima 300 metara od najbliže kuće, i tu sam, fizički prisutan. Vatra je pod kontrolom. Uostalom, imam sve pripremljeno, imam lopatu, vile, grablje, ne vidim u ovome nekakav velik problem – rekao je Koprivničanac koji je spaljivao granje borovine očito začuđen zbog dolaska vatrogasaca i policije.

Vatrogasac mu je naredio da se primi posla i zemljom pogasi vatru, a to je i učinio tako da oni nisu imali stvarne potrebe za gašenjem. Na mjesto događaja stigli su u koprivnički policajci koji su o događaju napravili službenu zabilješku.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI