Koprivničanac Miro “mučki” maznuo Čedomiru lovu s računa, mora na 11 mjeseci u zatvor

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Miroslav iz okolice Koprivnice presudom Općinskog suda u Koprivnici mora na 11 mjeseci u zatvor zbog računalne prevare. Ukrao je bankovnu karticu poznaniku Čedomiru i pomoću PIN-a koji je bio uz karticu, s njegovog računa na dva bankomata u Koprivnici podignuo 8800 kuna.

Premda je u prisutnosti svojeg odvjetnika prije nego što je bio otkriven Miroslav vratio Čedomiru ukradeni novac, Općinski sud ga je svejedno proglasio krivim. Uz sve to Miroslav mora podmiriti 4.300 kuna troška branitelja određenog mu po službenoj dužnosti te 12.400 kuna troškova kaznenog postupka. Uz sve to, izrečena mu je i sigurnosna mjera liječenja o ovisnosti koja može trajati do prestanka izvršenja kazne zatvora.

Ovih dana Županijski sud u Zagrebu potvrdio je presudu protiv Miroslava tako da je ona postala pravomoćnom. Miroslav se žalio na presudu, no sud je odbio žalbu istaknuvši kako je Miroslav počinio kazneno djelo računalne prijevara onog trenutka kada je u računalni sustav, u ovom slučaju bankomat, unio tajni broj koji njemu nije povjeren, a do kojeg je, kao do kartice, došao počinjenim kaznenim djelom.

Također, viši sud je utvrdio kako uopće nema veze što je novac Miroslav vratio oštećenom Čedomiru zato što je kazneno djelo već bilo dovršeno. Uz sve to, okrivljeni Miroslav ukupno je čak 14. puta pravomoćno osuđen od 1998. do 2015. godine i to uglavnom zbog imovinskih kaznenih djela kao što su krađe, teške krađe, prijevare, kaznenih djela protiv informacijskih sustava i drugog kompjuterskog kriminala.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI