Koprivničanac Pakasin prvi na listi HNS-a: Racionalizirati državnu upravu, smanjiti broj općina…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničanac Goran Pakasin bit će nositelj liste HNS-a u 2. izbornoj jedinici, a čelnici ove političke stranke danas su održali i konferenciju za medije na kojoj su ukratko predstavili planove. Uz Pakasina, na listi HNS-a iz Koprivničko-križevačke županije još su Lidija Šestanj iz Općine Rasinja, Tajana Perošić iz Općine Drnje te Mladen Sitek iz Općine Podravske Sesvete.

Rekli su kako se zalažu za smanjenje broja jedinica lokalne i regionalne samouprave te reformu državne uprave, depolitizaciju i racionalizaciju. Na pitanje što očekuju, Pakasin je kazao da se nadaju jednom mjestu i da “ciljaju na preferencijalne glasove”. Također, na pitanje mogu li i hoće li koalirati s HDZ-om ili SDP-om kazao je kako su s obje stranke imali dobru suradnju no, bez obzira na to zanima ih njihov program i kako će svoje planove uspjeti uklopiti u pregovore s budućim mandatarom.

Perošić, Pakasin, Šestanj i Sitek

-Također, zelene politike u fokusu su cijele Europe, a donošenje Europskog zelenog plana znači i dodatna ulaganja iz državnog i EU proračuna, ali i Europske investicijske banke – to za sve nas i naše sugrađane znači čišći zrak, vodu i tlo, zdraviju hranu, čišću energiju, već spomenutu obnovu kuća stanova, bolnica i škola, ali i povećano korištenje alternativnih rješenja u javnom prijevozu i proizvodnju električne energije iz HE, što pak rezultira boljim zdravljem sadašnjih i budućih generacija. Dodatno, svakako ćemo se zalagati za izgradnju komunalne infrastrukture, s posebnim naglaskom na brzu cestu „podravski ipsilon“ – Bjelovar – Koprivnica – kazali su u HNS-u.

Kazali su i kako njima “uvijek pripadne teža dionica” puta, jer su u prošlom mandatu čuvali stabilnost Vlade, a sad idu samostalno.

-U graditeljstvu, drugom HNS-ovu resoru, više od 20 tisuća obitelji osiguralo je vlastiti dom uz subvencionirane stambene kredite i POS, energetskom obnovom obuhvaćeno je više od 1400 bolnica, škola, dječjih vrtića, dvorana, učeničkih domova te više od 17 tisuća kućanstava, za kraj lipnja je u pripremi poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća, a projekt eDozvole donio je brži, jednostavniji i jeftiniji sustav izdavanja dozvola – pohvalili su se.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI