Koprivničanac upozorava: Pazite se prevaranta koji me preveslao za 1000 kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničanac Valentino P. nedavno je ostao bez tisuću kuna na pomalo nevjerojatan način, pri kupnji nove autoprikolice.

Naime, javio se na oglas Željka H. iz okolice Križevaca koji mu je trebao nabaviti i dovesti prikolicu. Valentino je ostavio akontaciju, da bi mu prodavatelj nakon nekoliko probijenih rokova doveo prikolicu koja nije odgovarala dogovorenim dimenzijama te je imala krivotvorene papire. Valentino nam je pokazao i korespondenciju preko poruka koja odgovara priči, a kaže kako se nada da se isto neće dogoditi još nekome.

– Na Facebooku sam vidio oglas za autoprikolicu sa super ponudom pa sam se javio. Čovjek mi je rekao kako on ima direktno dogovor s dobavljačem i da je zbog toga jeftinije te da mi može dovesti prikolicu kakvu trebam. Dogovorili smo se za tisuću kuna akontacije, no novac mu nisam htio dati preko računa, već sam otišao do njega doma i dao mu novac, te smo potpisali da je novac predan – započeo je priču Valentino.

Valentino nam je pokazao poruke

Nakon predane akontacije počeli su problemi. Prema navodima Valentina i porukama koje nam je pokazao, prodavatelj je nekoliko puta pomicao rokove isporuke, a na kraju i dimenzije prikolice nisu odgovarale dogovorenom. Na kraju, kada je trebalo obaviti tehnički pregled, Valentino kaže kako su papiri prikolice bili nevažeći, vjerojatno krivotvoreni.

 – Nakon nekoliko probijenih rokova, konačno je dogovoreno da se nađemo na tehničkom gdje on nije došao na vrijeme, već pola sata prije zatvaranja tako da ništa nismo mogli riješiti pa mi je rekao da će mi dati punomoć da ja to drugi dan odem riješiti sam. Ja sam ipak išao provjeriti papire od prikolice jer nije bila onakva kakvu sam naručio. Na kraju je čovjek koji radi na tehničkom rekao kako to uopće nisu papiri od prikolice koju sam ja trebao kupiti, već su to bili neki nevažeći papiri. Odustao sam od kupnje, prodavaču sam rekao mu kako se nije držao dogovora i neka mi vrati akontaciju – ispričao je Valentino i dodao kako je nakon svega u priču uključio i policiju.

– Nakon što sam zatražio novac, Željko je rekao kako ih nema kod sebe te se čak naljutio na mene i samo odjurio. Nazvao sam policiju koja ga je zaustavila i čak i privela zbog neriješenih papira, no što se tiče moje akontacije nisu mogli ništa jer se radi o tisuću kuna, a oni reagiraju kod štete veće od tisuću kuna. Dakle, da sam dao 1001 kunu, policija bi to rješavala, a ovako mogu jedino privatnom tužbom tražiti novac, a onda će me troškovi svega koštati više. Što je najgore, kasnije sam na Facebooku vidio da postoji i grupa u kojoj piše kako se radi o prevarantu te da mu ovo nije prvi put. Već sam se oprostio s tim novcem, ali ne bih htio da se to dogodi još nekome pa sam zato se i javio Podravskom listu – rekao je za kraj Valentino.

Za komentar smo pitali i ‘optuženog’ koji ima nešto drugačiju priču te tvrdi kako su informacije lažne.

– Gospodin koji vam je poslao informacije uredno je dobio autoprikolicu na tehničkom pregledu u Koprivnici koju sam ja platio u Njemačkoj 400 eura, vozio 1000 kilometara te registrirao s probnim tablicama u Križevcima i dovukao ju na tehnički pregled. Gospodin na šalteru nije priznao račun koji vrijedi po cijeloj EU, samo ne kod nas, na što sam ja dotičnom gospodinu rekao da prikolicu odvezemo kod njega i da ju isplati, to jest da plati još 1600 kn i da mu idući dan donesem originalni račun, budući da je ovaj bio skeniran – rekao je Željko.

Dodao je kako se Valentino s time nije složio, već mu je prouzročio dodatne neugodnosti koje će, kaže, riješiti na sudu te je rekao kako pretpostavlja da Valentino od samog početka vjerojatno nije imao namjeru kupiti prikolicu.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI