Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničance najviše zanimalo „kako manje misliti“

Koprivničanci najviše vole čitati domaće romane, a lani je najčitaniji bio onaj našeg nagrađivanog koprivničkog književnika Marka Gregura, pogađate Vošicki! Čitaniji je bio čak i od poznatog domaćeg autora Kristiana Novaka čiji „Ciganin, ali najljepši“ već dulje vrijeme ne silazi s top lista hrvatskih knjižnica. Top 3 zaokružio je Marko Gregur sa svojom prethodnicom Mogla bi se zvati Leda.

Inače, u top 10 još su i Ivana Bodrožić, Zoran Ferić, Krisina Wolsperger Danilovski, Pavao Pavličić, pa još jednom Kristian Novak sa Črnom mati zemlom, Julijana Adamović i Nada Gašić. Od strane književnosti Koprivničanci su najviše čitali svjetsku uspješnicu iz 2012. Fredrika Backmana Čovjek zvan Ove. Na drugom mjestu je Rosa Ventrella s Pričom o jednoj obitelji. Inače Backman je na devetom mjestu s romanom Moja baka vas pozdravlja i kaže da joj je žao. Što se tiče publicistike na vrhu je zanimljiv naslov Kako manje misliti Christela Petitcolina, a nakon njega popularni psiholog Jordan B. Peterson s 12 pravila za život.

Najčitaniji domaći autor je putopisac Davor Rostuhar sa svojom Ljubav oko svijeta. On se nalazi na šestom mjestu i jedini je Hrvat na listi. Sudeći po listi čitanosti u Knjižnici Fran Galović u Koprivnici, prednjače naslovi o „samopomoći“ i modernoj psihologiji te new age tematici.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI