Koprivničancima Klub dijabetičara Slatko srce mjerio razinu šećera u krvi

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Povodom obilježavanja Svjetskog dana srca, u sklopu manifestacije Podravski motivi, Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije promoviralo je rad “Kluba dijabetičara Slatko srce”.

Klub dijabetičara Slatko srce osnovan je od strane Društva Crvenog križa u sklopu projekta kojeg u iznosu od 40.000 kuna financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

U spretnim rukama najmlađih nitko se ne boji igle

Ideja iza osnutka Kluba bila je da se javnost informira o važnosti pravilne prehrane, redovite tjelesne aktivnosti i opasnostima koje se kriju iza nereguliranog šećera u krvi te s ciljem informiranja javnosti o izazovima s kojima se susreću osobe oboljele od dijabetesa u svakodnevnom životu.

Članovi Kluba, koji su djeca i mladi oboljeli od dijabetesa te njihovi roditelji, u subotu 3. listopada okupili su se ispred Gradske tržnice u Koprivnici te su zainteresiranim građanima mjerili razine šećera u krvi kako bi im približili način života s ovom bolesti koja, ako se ne liječi, može biti jako opasna. Htjeli su im osvijestiti kako mogućnost obolijevanja od dijabetesa postoji za svakoga bez obzira na dob i spol, a sa sobom nosi ozbiljne zdravstvene probleme.

Više od 200 građana zanimalo je koliko su im dobre razine šećera u krvi

Na ovu inicijativu odazvao se veliki broj građana, njih više od 200, a nekima je savjetovano da se nakon ovog testa obrate svojim liječnicima obiteljske medicine zbog previsokih ili preniskih razina šećera u krvi, što oboje može ukazivati na pojavu bolesti.

Rad i promociju ‘Kluba dijabetičara Slatko srce’ došli su podržati i predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, njegove
zamjenice Melita Samoborec i Ksenija Ostriž te pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek, koji su svi rado pristali da im članovi Kluba izmjere razinu šećera u krvi.

FOTO Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Virovci obilježili Dječji tjedan

Društvo Naša djeca iz Virja prigodnim je aktivnostima obilježilo Dječji tjedan. Priređene su razne igre, crtanje dječjih motiva u parku u Virju te pisanje poruka

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI