Koprivničancu (35) 2,5 godine zatvora jer je sedmoricu oštetio za više od milijun kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jednom je Koprivničancu (35) Županijski sud u Varaždinu povisio kaznu s godine i devet mjeseci na 2,5 godine zatvora zbog produljenog kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

-Županijski sud u Varaždinu usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici i preinačio odluku o kazni iz prvostupanjske presude Općinskog suda u Koprivnici. Također, ukinuli smo i presudu u odnosu na drugooptuženog hrvatskog državljanina (39.) kojom je bio oslobođen optužbe da je počinio četiri kaznena djela pomaganja u prijevarama u gospodarskom poslovanju i pokušaju pomaganja – navode tužitelji i dodaju kako je 35-godišnjak dobio prvu, preblagu kaznu s obzirom da je višestruko osuđivan zbog istih i sličnih kaznenih djela.

Otkrivaju kako je ovim kaznenim djelom prouzročio sedmorici oštećenika štetu veću od milijun kuna koju nije nadoknadio.

-Županijski sud u Varaždinu je ukinuo oslobađajuću presudu za drugooptuženika i vratio predmet na ponovno suđenje jer je obrazloženje prvostupanjske presude nejasno i u znatnoj mjeri proturječno, zbog čega nije bilo moguće ispitati presudu – navode.

Općinski sud u Koprivnici dužan je, prema odluci višeg suda, ponovno provesti glavnu raspravu pred drugim sucem i donijeti novu odluku u odnosu na drugooptuženika.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI