Koprivničancu policija uzela auto zbog niza prekršaja: Skupio 29 negativnih bodova…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kako doznajemo u koprivničkoj policiji, danas je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden 53–godišnji vozač koji je u ponedjeljak u 10.55 sati, u Koprivničkoj ulici u Herešinu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,77 promila.

Ne samo to, nego za vrijeme dok mu je vozačka dozvola rješenjem ukinuta i oduzeta, i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Također, vozač nije koristio sigurnosni pojas.

“Kako je vozaču u razdoblju od 1. kolovoza 2019. do 10. svibnja 2020. ovo treći prekršaja upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentracijama većim od 1,50 promila, a već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

“U žurnom prekršajnom postupku, vozač je kažnjen novčanom kaznom od 41.000 kuna i kaznom zatvora od 60 dana uvjetno na 12 mjeseci te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 24 mjeseca. Sud je odlučio da će se privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vozaču po pravomoćnosti sudske presude.”, navodi policija.

Ističemo da je riječ o višestrukom recidivisti koji je do sada prikupio 29 negativnih prekršajnih bodova.  

FOTO Ilustracija
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI