Koprivničanka nije htjela pokazati s kim se dopisuje, mlatio ju – mobitelom!

Muškarac D.G. s koprivničkog područja, sada s prebivalištem u Njemačkoj, na Općinskom sudu u Koprivnici proglašen je krivim zbog brutalnog premlaćivanja i prijetnji svojoj negdašnjoj izvanbračnoj družici zbog čega je osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora.

Vratila mu se

Kako pravomoćna presuda opisuje tužne obiteljske događaje koje je jadna žena trpjela, nasilnik ju je 2. studenog 2015. godine oko 14.45 sati u obiteljskoj kući na koprivničkom području mobitelom brutalno izudarao po glavi. Nesretnica je zadobila natučenja i otekline na području desne sljepoočnice. Nakon što ju je izudarao, rekao je svojoj djevojci da niti on, ali niti ona neće dočekati sudski postupak koji je pokrenut protiv njega. Par se nakon toga pomirio, no nasilje je ponovno eskaliralo 1. ožujka 2016. godine u stanu u Koprivnici gdje je najprije izvrijeđao svoju djevojku govoreći joj da je kurva i lažljivica, a zatim joj je zaprijetio da nitko od njih troje, misleći i na njihovu zajedničku malodobnu kćer, neće preživjeti noć. Obiteljski je užas tada eruptirao. Nasilnik je skočio na svoju izvanbračnu suprugu i počeo je stiskati za vrat. Napadnuta je žena počela zapomagati pa joj je stavio ruke na usta, a nakon toga ju je rukama pritiskao na ormar i stiskao s obje ruke za vrat. Kako je ponovno počela vikati i zapomagati, opet joj je rukama začepio usta. Pustio ju je tek nakon što se probudila njihova maloljetna kći.

Poricao i glumio žrtvu

Osuđeni muškarac je rekao kako je 2. studenog 2015. godine, nakon što su se posvađali i prekinuli, došao kod svoje bivše izvanbračne supruge koja je živjela nedaleko od Koprivnice po televizor. Ispočetka se, kako navodi, ona nije protivila tome da uzme televizor, no, kada ga je već primio u ruke, zaletjela se na njega i oboje su s televizorom pali na tlo, navodi on. Taj put nije vidio nikakve ozljede na njoj, već je rekao da se on ozlijedio po ruci. Nakon toga se, kako kaže, pomirio sa svojom djevojkom i preselili su se na stan u Koprivnicu gdje su živjeli zajedno s njihovim maloljetnim djetetom. Kaže kako su se zadnjih dana svađali jer nisu imali novca. Tako je bilo i 1. ožujka kada joj je rekao da je lažljivica zato što se dopisuje s drugim muškarcima. No, tvrdi kako je nije davio, niti joj prijetio. Naveo je kako je kćer probudila upravo ona kada je glasno zalupila vratima. On je zbog toga kćer smirivao, a supruga je otišla po cigarete i vjerojatno tada pozvala policiju.

Oštećena žena na sudu je kazala kako je dvije godine živjela s nasilnikom, a ukupno su u vezi bili oko pet godina te su dobili zajedničko dijete.

– Dok se vratio iz zatvora nije bio agresivan. No tada zbog drugih problema, ali i činjenice da je bio u zatvoru, nisam više htjela biti s njim, što sam mu i rekla. Nakon toga konstantno je prijetio da će ubiti našu kćer i sebe pa sam zbog toga, uglavnom zbog njegovih prijetnji, počela s njim živjeti u Koprivnici u stanu – kazala je zlostavljana žena. Opisala je i kako se zbilo i što je prethodilo nasilju.

Nije mu dala mobitel

– Kada je došao po televizor koji smo zajedno kupili, najprije me je tražio moj mobitel da vidi s kim sam razgovarala i dopisivala se, no to mu nisam htjela dati. Došlo je do naguravanja i njegovih uvreda, a onda sam mu dala mobitel kojim me je udario po glavi. Prestrašila sam se kada mi je rekao da neću dočekati sudski postupak pa sam pozvala policiju i otišla na hitnu gdje su mi utvrdili ozljede glave – kazala je ojađena žena. Što se tiče nasilja u Koprivnici, opisala je kako ju je gutio. Kada je oko 3.00 pod izgovorom da ide kupiti cigarete otišla van, srela je djelatnika policije i sve mu ispričala. Nakon toga je s kćeri otišla od njega i navela kako ga se boji. Iskaz majke potvrdila je i njihova kći koja je također svjedočila na sudu i potvrdila da je “tata gutio mamu” i da se boji da je ne bi “skroz zagutio”. Poslovni partner osuđenog muškarca, koji je također svjedočio na sudu, rekao je kako mu nije prijatelj, već se s njim družio samo zbog posla te da je imao koristi od toga. Posvjedočio je kako je njegov poslovni partner patološki ljubomorna osoba.

Patološka ljubomora

– Jednom je zajedno sa mnom došao u selo gdje je ona radila kao konobarica i uhodio ju je kroz prozor. Nakon što ga je ostavila njezinom šefu govorio je da ga potkrada. U vrijeme kada više nije radila, na mjestima gdje je tražila posao govorio je protiv nje. Po njegovom pričanju znam da ju je udario mobitelom ili tabletom po glavi, a znam da ju je davio. Govorio mi je da je on u stanju ubiti sebe, nju i dijete, a jednom mi je rekao da mu u Bjelovaru potražim ljude kako bi joj unakazili lice – kazao je svjedok, poslovni partner osuđenog muškarca koji se njim očito dosta družio i ovaj ga je smatrao bliskom osobom.

– Nazvao me je i rekao da ga je žena prijavila i tada mi se predstavljao kao da je on žrtva. Ipak, priznao mi je da ju je udario i da je razbio tablet – rekao je svjedok.

Intervenirao Centar za socijalu skrb

Tijekom postupka sudac koprivničkog Općinskog suda saslušao je iskaz i Centra za socijalnu skrb čiji su djelatnici proveli nadzor i odredili mjeru stručne pomoći i potpore u ostvarivanju skrbi o djetetu. Navedeno je kako je mjera izrečena zbog opasnosti da će majka, s obzirom na ranije postupke, “nepromišljeno obnavljati životnu zajednicu s okrivljenim D.G. koja je dosad bila opterećena nasilničkim ponašanjem. Time bi istovremeno izlagala riziku maloljetno dijete koje je svjedočilo nasilju nad majkom” – naveli su iz Centra za socijalnu skrb na sudu. Putem svog odvjetnika okrivljeni se muškarac žalio, no Županijski sud u Karlovcu, kojemu je dodijeljen predmet u žalbenom postupku, njegovu je žalbu odbio i potvrdio da mora na godinu dana u zatvor. Osim toga, okrivljeni nasilnik mora platiti 3650 kuna troškova kaznenog postupka i sudskog paušala.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI