Koprivničanka Tamara poput Turudića izbjegla kaznu: Netko je jurio u njenom bmw-u, a ona nije!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničanka Tamara (29) na koprivničkom je Općinskom sudu oslobođena je optužbe da nije policiji dostavila identitet osobe koja je prebrzo vozila bmw u njezinom vlasništvu u srpnju prošle godine u 11:19 sati u Velikoj Mučnoj nedaleko od Koprivnice.

Policajci su je prijavili zbog prekršaja, no kako je uložila prigovor, sud je obavezni prekršajni nalog stavio izvan snage i proveo dokazni postupak tijekom kojeg je sutkinja Dubravka Končar-Brodarić utvrdila kako je okrivljena Tamara udovoljila zahtjevu policije te je oslobodila krivnje.

“Nakon što je sudac izvršio uvid u predmetnu optužbu i doveo istu u vezu sa navodima prigovora te dokazima koji prileže spisu utvrdio je kako je okrivljenica time što je dostavila Postaji prometne policije Koprivnica podatke o osobama koje su mogle upravljati njezinim vozilom dana 21.7.2019. a koja obavijest je i zaprimljena u PPRP Koprivnica, prije izdavanja obaveznog prekršajnog naloga ispunila obvezu odnosno odgovorila na traženje iz obavijesti o prometnom prekršaju.

Slijedom navedenog, a kako prekršaj čini vlasnik vozila odnosno odgovorna osoba u pravnoj osobi i osoba kojoj je vozilo povjereno, koji ne odgovori na traženje odnosno ne pruži vjerodostojan podatak o identitetu osobe, a kako je po ocjeni suda okrivljenica odgovorila na jedini mogući način koji je smatrala vjerodostojnim, a to iz razloga jer uvidom u CD snimku nije moguće utvrditi tko bi upravljao vozilom dana 21.7.2019. kada je počinjen prekršaj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, te time po ocjeni suda nisu ostvarena obilježja prekršaja koji joj se stavlja na teret” – navedeno je u presudi sutkinje Dubravko Končar Brodarić.

Koprivničanka Tamara izvukla se u dlaku zato što je prekršaj počinila samo deset dana prije stupanja na snagu izmjena zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim se na taj način više nije moguće osloboditi prekršajnog progona. Podsjetimo, na našem smo portalu pisali kako su na jednak način krivnje se oslobodili predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić i poznati zagrebački pravnik Hrvoje Lui.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI