Koprivnička ambulanta pretrpana: Niti naručuju, niti primaju, čekaj da ti se posreći

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na problem s manjkom anesteziologa u koprivničkoj bolnici prošli tjedan ukazala nam je jedna čitateljica koja je htjela ostati anonimna, a koja se požalila kako nikako ne može obaviti potreban pregled anesteziologa u ambulanti nužan za zahvat u zagrebačkoj bolnici, niti se mogla naručiti.

– Prije desetak dana došla sam u anesteziološku ambulantu naručiti se za pregled, jer moram k liječniku u Zagreb, a bez tog nalaza ne mogu.  Tamo mi je medicinska sestra rekla da ne naručuju, a ako mi je hitno, da dolazim svaki dan i čekam. Dok uzmu naručene, ako će stići, pregledat će me. Nisam mogla vjerovati što čujem – bila je šokirana naša čitateljica.

Ipak je odlučila poslušati. Jedan dan čekala je cijelo radno vrijeme, no nisu je mogli primiti. Srećom, drugi dan ipak je dočekala svoj red.

– Razumijem da je manjak liječnika, da je mnogo potreba, ali mislim da ovo nije način, čekati cijele dane pa ako ti se posreći da te uzmu. Čovjek tako može čekati i mjesec dana, a ne obaviti što trebaš. Moram misliti i na to gdje ću parkirati svoje vozilo, hoću li dobiti kaznu. Ne razumijem ni kako se čovjek ne može naručiti na pregled – objasnila je ona.

Za komentar situacije pitali smo i bolničkog ravnatelja dr. Matu Devčića, koji je kazao kako su pacijenti kojima hitno treba takav pregled problem za organizaciju rada anesteziološke ambulante.

– Imamo, nažalost, samo šest liječnika i situacija nam je i više nego zagušena. Moram reći da ne postoji hitni anesteziološki pregled, no nastojimo svakome izaći ususret u skladu s mogućnostima, no uvijek postoje ograničenja. Velik su problem i zagrebački liječnici koji svoje pacijente upućuju u anesteziološke ambulante u njihovim mjestima pa stvaraju dodatan pritisak, umjesto da to obave u Zagrebu – objasnio je dr. Devčić i dodao da nije istina da se na pregled u spomenutu ambulantu ne može naručiti.

FOTO Arhiva

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI