Koprivnička atletika: Najmlađi se plasirali u finale školske Plave lige

Atletičari i atletičarke Koprivnice iza sebe imaju još jedan iznimno kvalitetan natjecateljski tjedan. Atletičarke su nastupile u Kupu i Ekipnom prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke.

Za AK Koprivnica nastupile su Josipa Mikulec u disciplinama 100 metara, bacanje koplja i skok u dalj, Tara Rušak na 1500 i 3000 metara, Jana Salajec u skoku u dalj, Anja Slavinić na 100 i 200 metara, Tea Šaško na 100 metara s preponama i skoku u dalj i Tena Šaško na 100 metara prepone i 200 metara klasično. Najzapaženiji rezultat postigla je kadetkinja Josipa Mikulec osvojivši osmo mjesto u bacanju koplja 600g hicem od 29,93 metara koji je ujedno i njen novi osobni rekord. Tea Šaško osvojila je 11. mjesto na 100 metara s preponama i 13. mjesto u skoku u dalj. Ostale atletičarke su popravile svoje osobne rekorde u disciplinama u kojima su nastupile.

Osim atletičarki, prošle je nedjelje na Utrci tri mosta u Kotoribi nastupio i atletičar Koprivnice Antonio Gložinić koji je osvojio zapaženo deveto mjesto u ukupnom poretku i prvo među juniorima. Atletičari i atletičarke Koprivnice u ponedjeljak su nastupili na kvalifikacijama školskog natjecanja Erste plave lige. U kategoriji trećih razreda Tija Požgaj osvojila je drugo mjesto na 300 metara i četvrto mjesto u skoku u dalj. Iva Mikulec osvojila je treće mjesto u skoku u dalj i četvrto u bacanju vortexa. Nastupili su još Hana Latin na 60 metara i u skoku u dalj i Matej Požgaj u skoku u dalj. U kategoriji četvrtih razreda nastupio je Petar Slavinić i osvojio dva prva mjesta u vortexu i na 300 metara.

U kategoriji petih razreda nastupio je Luka Kolonić i osvojio peto mjesto na 60 metara i šesto mjesto u skoku u dalj. U kategoriji šestih razreda Dora Lovrinović osvojila je drugo mjesto na 60 metara i prvo na 600 metara. Ivana Cenko osvojila je dva druga mjesta, u bacanju kugle i skoku u dalj, Ivan Bebek je bio drugi u bacanju kugle i treći na 60 metara. Luka Kvaternik je osvojio dva druga mjesta na 600 metara i u skoku u dalj. Lukas Petrić osvojio je prvo mjesto u bacanju kugle i četvrto mjesto na 60 m. Još su nastupili Matea Cenko na 60 metara i u skoku u dalj, Melani Vrbnjak na 60 metara i u bacanju kugle, te Lara Šafar u bacanju kugle.

U finale Erste plave lige u Zagrebu, koje će se održati 14. rujna, plasirali su se Tija Požgaj, Petar Slavinić, Dora Lovrinović, Ivana Cenko, Ivan Bebek, Luka Kvatenik i Lukas Petrić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI