Koprivnička gimnazija dobila više od pola milijuna kuna za nove projekte

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Početkom ovoga tjedna Gimnaziji “Fran Galović” Koprivnica dodijeljena su financijska sredstva u iznosu od 71.250,00 eura za usavršavanja učenika i nastavnika u zemljama Europske unije. Projektnom prijavom u svibnju ove godine Gimnazija je zatražila financiranje u okviru Erasmus+ Ključne aktivnosti 121 za područje općeg odgoja i obrazovanja. Projektni prijedlog ispunio je sve kriterije i dobio visoku ocjenu te je financiran kao drugi po visini iznosa dodijeljenih sredstava od 13 akreditiranih ustanova.

Gimnazija “Fran Galović” Koprivnica je od veljače nositelj Erasmus akreditacije, a izabrana je na temelju javnog poziva kojeg je listopadu prošle godine objavila Agencija za mobilnost i programe EU što je velika je čast i nagrada gimnazijskom projektnom timu. Natječajnu dokumentaciju ispunile su i prijavu napisale profesorice Martina Grgac i Marina Njerš.

Kako bi Gimnazija dobila akreditaciju bilo je potrebno osmisliti Europski razvojni plan škole, a zatim i projekte koji će se provoditi u sljedećem razdoblju. Ova akreditacija konkretno znači da će Gimnazija do 2027. godine imati pristup brzom postupku financiranja to jest da će učenici i nastavnici i ubuduće imati prilike predstavljati Koprivnicu i Hrvatsku tijekom rada na raznim projektnim temama s vršnjacima iz EU. Za nastavnike su ovo otvorena vrata prema inovativnom obliku projektne nastave, a također i prema stručnom usavršavanju i učenju iz primjera dobre prakse u europskim školama.

Trenutno dvadeset profesora i oko sto učenika škole radi na šest Erasmus projekata i desetak eTwinning projekata te jednom INTERREG projektu. Akreditacija će zasigurno povećati broj sudionika u projektnim aktivnostima. U provedbi projekata nastavnici imaju podršku ravnatelja gosp. Vjekoslava Robotića koji potiče usavršavanja u svrhu u svrhu što modernijeg i učenicima pristupačnijeg nastavnog rada u razredu.

FOTO: Ilustracija PL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI