Koprivnička i križevačka policija ulovila tri osobe koje su umjesto u samoizolaciji bile među ljudima

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničko-križevačka policija obavijestila je danas Županijski Stožer civilne zaštite danas da su zatekli tri osobe u javnosti, a koje su morale biti u samoizolaciji. Radi se o tri osobe, neslužbeno doznajemo, koje su bile na javnim mjestima, među ljudima, ali ne u gradovima nego ruralnim područjima. Vjerojatno nisu zaražene i u samoizolaciji su morale biti zbog dolaska iz kritičnih područja.

“Zatečene su u kršenju Rješenja Državnog inspektorata izdanih 13. i 14. ožujka o samoizolaciji u mjestima prebivališta vezano za sprječavanje širenja koronavirusa. Osobe su od strane policijskih službenika zatečene u javnom prostoru te time prekršile rješenja, o čemu je izvješten i Državni inspektorat.”, doznajemo od Kriznog stožera.

Osobe koje su u samoizolaciji se evidentiraju u sustavu MUP-a i provjeravaju se od strane policijskih službenika da li krše pravila samoizolacije te su za nepridržavanje istih određene novčane kazne.

Novčane kazne, kako doznajemo, trebale bi biti oko 8000 kuna, kako je to slučaj na istarskom području. No, eskalira li situacija kazne će biti mnogo veće, a neki čak predlažu i kaznenu odgovornost i mogućnost zatvora čak do tri godine.

“Molimo građane da ukoliko poznaju osobe koje su u samoizolaciji, a ne pridržavaju se propisanih mjera da ih prijave na broj Županijskog centra 112. Ovim putem još jednom apeliramo i pozivamo sve osobe koje su dobile rješenje ili su od strane epidemiologa stavljene pod zdravstveni nadzor da ozbiljno shvate i poštuju ove mjere prevencije.”, moli Krizni stožer.

Trenutno je na području Koprivničko–križevačke županije pod mjerom nadzora i kućne izolacije 223 osoba, isto tako 35 osoba je izašlo iz kućne samoizolacije i nisu razvili nikakve simptome.

“Zato molimo sve koji su boravili i vratili se iz ugroženih područja da radi sebe osobno, svojih najbližih, okoline, a time i svih građana naše Županije odgovorno shvate mjere kojima se nastoji prevenirati širenje epidemije koronavirusom.”, dodaju u Kriznom stožeru.

Epidemiolozi u Koprivničko-križevačkoj županiji su dostupni: radnim danom od 7 do 15 sati na broj telefona 048 681-401 ili 048 655-121, a poslije 15h, vikendom i blagdanom na broj pripravnog epidemiologa 098 592 215 bez obzira radi li se ili ne o simptomima sličnim  gripi (povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja, kratak dah, umor).

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI