Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnička Igra prometnula se u vrtićkog lidera

Ravnateljica koprivničkog privatnog vrtića Igra Gabrijela Golub može biti vrlo zadovoljna rezultatima EU natječaja i poslom koji je obavio projektni tim – nedavno je objavljeno kako su povukli čak 4,76 milijuna europskih kuna kako bi unaprijedili svoje poslovanje! To je pojedinačno drugi najveći dodijeljeni iznos od svih vrtića u zemlji.

Kako doznajemo od ravnateljice, pripremili su niz novih, modernih i jedinstvenih programa čime će se sigurno prometnuti u vrtićkog lidera na području županije.

– Jedna od novosti jest da produžujemo boravak i rad vrtića do 21 sat. Osim za naše korisnike, pripremamo razne  aktivnosti, njih čak sedam i za ostalu djecu koja ne idu u naš vrtić, ali i za roditelje – otkriva Golub i dodaje kako se radi o edukacijama, radionicama i ostalim zanimljivim aktivnostima.

Usto, zaposlit će i tri osobe, asistenta za djecu s poteškoćama. Projekt traje, kako doznajemo, 20 mjeseci, a može krenuti čim se potpišu ugovori, što je vrlo skoro.

Igra, dodajmo, posluje sa sjedištem u Koprivnici od 2014. godine, a u međuvremenu se prometnula u najveći privatni vrtić u županiji. Uz matični objekt u Koprivnici, imaju još šest područnih odjela po sjedištima općina u Kloštru Podravskom, Hlebinama, Drnju, Rasinji, Peterancu, ali i Sigecu. Trenutno imaju četiri stručne suradnice s područja pedagogije, psihologije, zdravlja i logopedije, 24 odgojiteljice te devet zaposlenih na poslovima prehrane i održavanja čistoće.

Hrvatska je u prošle dvije godine iskoristila 318 milijuna europskih kuna za unaprjeđenje rada vrtića, kako bi uveli nove programe, educirali i zaposlili nove djelatnike, produljili radno vrijeme…

Trenutno je na raspolaganju još 300 milijuna kuna, a iskorištena je većina. Najviše je dodijeljeno Gradu Zagrebu i pet partnerskih vrtića, 5,26 milijuna kuna, no koprivnička Igra kandidirala se sama i ako se gleda na taj način, uspjeli su pojedinačno privući najviše. Ujedno, Igra je i jedini vrtić iz naše županije kojem su dodijeljena sredstva u posljednjoj tranši. U tranši prije ove, potkraj prošle godine, stigla su sredstva i za đurđevački DV Maslačak, 4,26 milijuna kuna te koprivnički gradski vrtić Tratinčicu 1,2 milijuna kuna.

Foto: Podravski list

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI