Koprivnička Igra prometnula se u vrtićkog lidera

Ravnateljica koprivničkog privatnog vrtića Igra Gabrijela Golub može biti vrlo zadovoljna rezultatima EU natječaja i poslom koji je obavio projektni tim – nedavno je objavljeno kako su povukli čak 4,76 milijuna europskih kuna kako bi unaprijedili svoje poslovanje! To je pojedinačno drugi najveći dodijeljeni iznos od svih vrtića u zemlji.

Kako doznajemo od ravnateljice, pripremili su niz novih, modernih i jedinstvenih programa čime će se sigurno prometnuti u vrtićkog lidera na području županije.

– Jedna od novosti jest da produžujemo boravak i rad vrtića do 21 sat. Osim za naše korisnike, pripremamo razne  aktivnosti, njih čak sedam i za ostalu djecu koja ne idu u naš vrtić, ali i za roditelje – otkriva Golub i dodaje kako se radi o edukacijama, radionicama i ostalim zanimljivim aktivnostima.

Usto, zaposlit će i tri osobe, asistenta za djecu s poteškoćama. Projekt traje, kako doznajemo, 20 mjeseci, a može krenuti čim se potpišu ugovori, što je vrlo skoro.

Igra, dodajmo, posluje sa sjedištem u Koprivnici od 2014. godine, a u međuvremenu se prometnula u najveći privatni vrtić u županiji. Uz matični objekt u Koprivnici, imaju još šest područnih odjela po sjedištima općina u Kloštru Podravskom, Hlebinama, Drnju, Rasinji, Peterancu, ali i Sigecu. Trenutno imaju četiri stručne suradnice s područja pedagogije, psihologije, zdravlja i logopedije, 24 odgojiteljice te devet zaposlenih na poslovima prehrane i održavanja čistoće.

Hrvatska je u prošle dvije godine iskoristila 318 milijuna europskih kuna za unaprjeđenje rada vrtića, kako bi uveli nove programe, educirali i zaposlili nove djelatnike, produljili radno vrijeme…

Trenutno je na raspolaganju još 300 milijuna kuna, a iskorištena je većina. Najviše je dodijeljeno Gradu Zagrebu i pet partnerskih vrtića, 5,26 milijuna kuna, no koprivnička Igra kandidirala se sama i ako se gleda na taj način, uspjeli su pojedinačno privući najviše. Ujedno, Igra je i jedini vrtić iz naše županije kojem su dodijeljena sredstva u posljednjoj tranši. U tranši prije ove, potkraj prošle godine, stigla su sredstva i za đurđevački DV Maslačak, 4,26 milijuna kuna te koprivnički gradski vrtić Tratinčicu 1,2 milijuna kuna.

Foto: Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI