Koprivnička knjižnica po drugi put među tri najbolje knjižnice u svijetu

Gradska knjižnica Fran Galović Koprivnica ušla je u uži krug za međunarodnu nagradu za knjižnicu godine prema izboru London Book Faira.

Radi se o jednom od najvećih i najpoznatijih sajmova knjiga i nakladništva u svijetu koji svake godine dodjeljuje nagrade u sedam kategorija u suradnji s Publishers Associationom. Želja im je istaknuti i promovirati značajna postignuća te prepoznati organizacije i pojedince koji iskazuju iznimnu originalnost, kreativnost i inovativnost u svom područja rada.

Našoj knjižnici ovo je već druga takva nominacija, a ove se godine našla u konkurenciji s Gradskom knjižnicom iz Johannesburga u Južnoafričkoj Republici i „House of Wisdom“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ravnatelj Karlo Galinec tim je povodom dao intervju za Novosti u kojem je naveo neke pojedinosti vezane uz samu nagradu, kao i nadaleko prepoznat kvalitetan rad naše vrijedne i poznate gradske kulturne ustanove.

– Ovakva priznanja su poticaj i dokaz da se i u “malim” knjižnicama i sredinama mogu provoditi brojni programi koji se svojim izvrsnošću mogu mjeriti s projektima najvećih svjetskih knjižnica – rekao je između ostalog Galinec.

Foto: Arhiva

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI