Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnička knjižnica uspješno se predstavila na konferenciji u Zadru, Idi i Ljiljani dvije nagrade

Djelatnice Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica sudjelovale su na 47. skupštini Hrvatskoga knjižničarskog društva i međunarodnoj konferenciji pod nazivom „Knjižnice grade nove svjetove“, održanoj u Zadru. Koprivnička knjižnica već niz godina jedna od predvodnica novih stručnih trendova u Hrvatskoj, što potvrđuju i tri izlaganja o njenim uspješnim projektima održana na ovoj konferenciji.

Maja Krulić Gačan i Ana Škvarić u izlaganju „Premalo čitam – podcast kao program poticanja čitanja“ predstavile su novi knjižnični projekt kreiran s ciljem promocije knjige i čitanja pomoću digitalnih medija i u internetskom okruženju. „Putujuće knjižnice kao most do udaljenih korisnika: primjer međunarodne suradnje knjižničara kroz Erasmus+ program“ bio je naziv izlaganja kojim je Ljiljana Vugrinec zajedno sa Silvijom Perić iz Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica predstavila rezultate desetodnevne mobilnosti u okviru knjižničnog Erasmus+ projekta „Putujuće knjižnice bez granica“.

Knjižnica je posebno ponosna što su se čak dvije njene knjižničarke sa Skupštine u Zadru vratile sa značajnim nacionalnim nagradama. Viša knjižničarka Ida Gašpar dobitnica je nagrade „Eva Verona“ koja se dodjeljuje mladim knjižničarima, članovima Hrvatskoga knjižničarskog društva, za posebno zalaganje u radu, inovacije i promicanje knjižničarske struke. Ljiljana Vugrinec, knjižničarska savjetnica, dobitnica je Kukuljevićeve povelje, nagrade knjižničnim djelatnicima, članovima Hrvatskoga knjižničarskog društva, za dugogodišnji rad i značajne rezultate na unapređenju knjižničarske djelatnosti.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI