KOPRIVNIČKA LOGIKA Komunalni doprinos u Jagnjedovcu čak 60 posto veći od onog u centru Đurđevca!

Gradsko vijeće Koprivnice jučer je komunalni doprinos u prvoj zoni smanjilo s 80 kuna na 60 kuna, a Gradsko vijeće Đurđevca s 25 kuna na samo 12,5 kuna


Autor: podravski.hr — 19.03.2013. / 10:01 Aktualno

ĐURĐEVAC, KOPRIVNICA – Đurđevački gradski vijećnici donijeli su jučer odluku o smanjenju komunalnog doprinosa prilikom legalizacije bespravno izgrađenih objekata za 50 posto.
U prvoj zoni komunalni doprinos će, umjesto 25, iznositi 12,5 kuna po kubičnom metru, u drugoj je s 20 smanjen na deset kuna, dok će za treću zonu, u koju spadaju prigradska naselja, građani umjesto 15 plaćati 7,5 kuna po kubičnom metru. Dodatna olakšica je i mogućnost obročnog plaćanja pa komunalni doprinos od tri do šest tisuća kuna građani mogu platiti u dvije jednake tromjesečne rate, a veći od šest tisuća u tri jednake tromjesečne rate.
– Odlučili smo financijski olakšati građanima postupak legalizacije jer smo svjesni da većina građana nema dovoljno sredstava za sve potrebne izdatke – rekao je Slavko Gračan, gradonačelnik.
I Gradsko vijeće Koprivnice jučer je donijelo odluku o smanjenju komunalnog doprinosa, ali samo u prvoj zoni, i to sa 80 na 60 kuna po prostornome metru. Cijene za preostale zone ostaju iste: 40 kuna za drugu, 30 kuna za treću, a 20 kuna za četvrtu. Dakle, komunalni doprinos u koprivničkoj četvrtoj zoni, primjerice prigradskim naseljima Reki i Jagnjedovcu, skuplji je čak 60 posto od komunalnog doprinosa u središtu Đurđevca!
To znači da će jeftinije biti legalizirati kuću ili stan u centru Đurđevca nego klijet u koprivničkom naselju Bakovčice. (db, rm)