Koprivnička poduzetnica utajila porez, nije dala plaće radnicima…

Kako doznajemo, Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Koprivnici kojom je hrvatska državljanka (56) proglašena krivom zbog kaznenog djela povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, dva kaznena djela utaje poreza ili carine, kaznenog djela pogodovanja vjerovnika i kaznenog djela neisplate plaće. Ona je osuđena uvjetnom osudom uz utvrđenu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od četiri godine.

-Okrivljenica je proglašena krivom zbog djela koja je počinila kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Koprivnice, odnosno jer nije vodila poslovne knjige koje je bila dužna voditi, jer je utajila porez u iznosu većem od 118.000,00 kuna; jer je cesijama i gotovinskim plaćanjem onemogućila naplatu prioritetnih vjerovnika, između ostalih proračuna Republike Hrvatske i svojih zaposlenika; jer nije isplatila plaće za svojih 25 zaposlenika u iznosu većem od 530.000,00 kuna – nabrojili su tužitelji.

Žalba je podnesena zbog odluke o kazni jer državno odvjetništvo smatra kako je uvjetna osuda neprihvatljiva sankcija s obzirom na brojnost i težinu počinjenih kaznenih djela.

-U žalbi se ističe da su okrivljenici izrečene pojedinačne kazne zatvora u ukupnom trajanju od tri godine i dva mjeseca, pa je neprihvatljivo da se jedinstvena kazna zatvora izrekne na jednu godinu i uvjetuje rokom kušnje – smatraju u ODO.

Foto ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI