KOPRIVNIČKA SUTKINJA BEZ MILOSTI Monstrumu Peri Lukiću pravomoćno 40 godina zatvora

Nakon što se Lukić žalio, Vrhovni sud presudu je iz proceduralnih pravnih razloga ukinuo te slučaj vratio na novo suđenje, ali sutkinja ni prošli tjedan nije imala milosti


Autor: podravski.hr — 04.03.2013. / 14:57 Crna kronika

KOPRIVNICA – “Ovaj sud vas osuđuje na 40 godina zatvora”! Tim je riječima
koprivnička sutkinja Melita Mioč Felak prošli tjedan potvrdila presudu monstrumu Peri Lukiću (34), koji je s nevjenčanom suprugom, sada pokojnom Maricom Duvnjak, prije dvije godine u predjelu Ravenščak kod Križevaca omamio, ubio i zapalio umirovljenika, 71-godišnjeg Hrvoja Filipovića.
Točno prije godinu dana na koprivničkom Županijskom sudu Lukić je bio osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora, a žalbu mu je odbio Vrhovni sud i presuda je postala pravomoćnom. No, kako je to zakonom dopušteno, Lukić se ponovno žalio i Vrhovni sud je presudu iz proceduralnih pravnih razloga ukinuo te slučaj vratio na ponovno suđenje. Sutkinja ni u ponedjeljak nije imala milosti prema Lukiću.
– Mislim da su se suci Vrhovnog suda razilazili oko detalja je li oštećeni bio omamljen i patio uoči ubojstva ili je preminuo prije nego što je zapaljen – objasnio nam je Igor Pavlic, glasnogovornik i zamjenik predsjednice Županijskog suda u Varaždinu.
Tužna životna priča umirovljenog zagrebačkog kontrolora leta završila je prije dvije godine kada je njegovo spaljeno tijelo pronađeno u šumi Ravenščak pored Križevaca. Ubrzo se kriminalno klupko počelo odmotavati, a nakon što je utvrđen identitet ubijenog Filipovića, policajci su vrlo brzo došli do Pere Lukića i Marice Duvnjak.
Taj se bračni par udružio kako bi opljačkao dobrostojećeg umirovljenika. Namamili su ga na oglas za poznanstva i tako ga odveli u unajmljeni stan u Zagrebu. Omamili su ga sedativima, ubacili u njegov bmw, a Lukić ga je odvezao nadomak Križevaca i polio benzinom kojeg je kupio njegovom karticom i zapalio.
Nakon povratka u Zagreb, opljačkali su Filipovićev stan i tjedan dana se koristili njegovim karticama. Potrošili su oko 97.000 kuna, a i bmw su planirali prodati. Nakon što je Filipovićeva majka prijavila nestanak sina i počela kriminalistička istraga, svi tragovi su policajce upućivali prema Lukiću i njegovoj supruzi nakon čega su uhićeni. Lukićevi otisci pronađeni su u kupaonici Filipovićeva stana, na prtljažniku automobila i na boci pića u bmw-u.
Njegova partnerica u životu i zločinu, Marica Duvnjak, s 34 godine, samo četiri mjeseca nakon uhićenja, preminula je od karcinoma pluća u bolnici za osobe lišene slobode.
Izvještava: Karlo Eisenbeisser